All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Rent och snyggt säljare

säljs varje år över 100 000 bostäder i Norge och många tror att ett nyrenoverat badrum och kök är avgörande för försäljningen. Men det enkla är ofta det bästa enligt takstmann Bjørg Strømmen. Hon tror att säljare ska undvika stora renoveringsprojekt och satsa på rengöring och tvättning. Det kan ske under en helg.

- Mörka väggar ska vara målade ljus och i neutrala färger. Dessutom måste du ta bort privata bilder och objekt. Bröllop bilder och bilder på familj vem är på displayen att känna sig som en gäst i huset av en främling, och det ökar inte lust att köpa fastigheten. Stora möbler måste lämnas bort. De som visas ska presenteras med ett neutralt hus där de själva ser potentialen, säger hon.

Rent och repar

- Förutom plats, är det viktigt att egenskapen verkar vara ren, trevlig och ljus, säger VD Arne Støbakk på norska Evaluation Association (NTF).

Erfarenheter från NTF visar att nio av tio fall renovera före försäljning är inte lönsamt. Men med enkla steg kan du fortfarande höja försäljningspriset på ditt hem.

- Första intrycket är av stor betydelse. Därför är det lämpligt att ta bort hemmet för saker. Massor av kläder, skor och tidningar ruin. Ingen kommer att se för att se din personliga stil, säger Arne Støbakk.

Norges skatteförbund rekommenderar också att reparera brutna och oavslutade listor och dörrhandtag. Dessutom betyder det mycket att tillgången är enkel och att återhämtningen har ljus.

- Det viktigaste är emellertid att hemmet är rent. Om det inte är det, är det inte något som hjälper, betonar Støbakk.

Glöm badrummet

Takstmann Bjorg Stream tror de flesta av förberedelserna inför en försäljning bör ske på kort tid. Om du fortfarande vill renovera är det lönsammare att borsta upp ditt kök än ett bad.

- Om du har tid och ansträngning kanske du vill satsa på ett billigt kök från Ikea. Då kan du göra majoriteten själv, i motsats till badrumsrenovering, där du behöver professionella hantverkare.

ADVERT

Mest populära