All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Ren och fin

Toaletten var vit och känslig som resten av den tvååriga lägenheten. Men medan de andra rummen hade möbler och textilier som färgklockor, gör endast vit. Helt enkelt tråkigt. Det faktum att rummet var också högt och smalt gjorde inte att du ville sitta där längre än nödvändigt. Något måste göras, men paret var inte intresserad av kostnaden på en dyr och tidskrävande renoveringar i en sådan ny lägenhet. Lösningen blev lyckligtvis är mycket enkel:

- Allt vi behövde göra var att inrätta en ny tapet, säger Gro Eva nöjd. "Nu fungerar rummet bredare och varmare samtidigt som det är lika lätt att rengöra och se så rent ut. Skillnaden är att det är mycket trevligare! Är vi uttråkad den genombruten grå tapeter, är det lätt att ersätta den med en annan som också passar de lite grå väggar.

Ny tapeter? Så här:

1. Ta bort gamla spår

Innan du börjar, se till att substratet är jämnt torrt och rent. Som regel måste allt som gamla tas bort, men inte alltid.

2. Få jämn jordning

Slutresultatet blir aldrig bättre än mål. Markera basen med ett häftklammer eller utspätt klister till primer. Om du har valt en tapet med en stark bottenfärg, ska du mala väggen i samma färg. Kom ihåg att sparkar styrytor också måste primas och glansiga målade ytor bör tvättas med en stark tvål och vatten och skölj väl. Idealt sett borde de vara dulled med sandpapper.

3. Lim väggen

Följ bakgrundsleverantörens procedur. Limmetoden varierar med bandtypen. Kom ihåg att lämna pre-limmade tapet attrahera fukt tillräckligt länge för att undvika bildandet av korv när väggen är klar tapetserade. Där du använder lim direkt på väggen, börjar du från botten, eftersom det är hetast närmast taket och limmet torkar först där.

För en mer detaljerad beskrivning se: Bakgrund.

Lycka till

ADVERT

Mest populära