All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Klassisk, modern eller retro - förlusten av allas väggar

Tapeten är trend. Och precis som med andra trender kommer något nytt fortfarande. Fantasy Interiors lanserar sex nya tapet samlingar i höst och en bok med ett stort och varierat urval av bakgrundsbilder. Här är klassiska mönster, moderna motiv och retro inspirerade mönster - bland annat helt nya plankor, något norrmän verkar aldrig vara uttråkad.

Rinat

Rinat erbjuder det där lilla extra, med hög kvalitet design och stort tryck

Rinat erbjuder det där lilla extra, med hög kvalitet design och stort tryck. Färgerna är i mimosa, terrakotta, senap och oliv, och mönstret sträcker sig från textil till marockanska inspirerade smycken och stiliserade blommotiv. Alla med extra glittereffekt, för den lilla extra. En av de mest framträdande mönster ser ut som tweed, vilket ger en diskret och tyst effekt på väggarna, men är gjord av ren fibertapet.

Maison Amelie

Tweedmönster ger djup och liv till ungefär enfärgade väggar.

Från den svenska inredningen Maison kommer Maison Amelie, en bred samling med tydliga franska influenser. Här är franskt landsliv kombinerat med nordisk florist och vintagemotiv - allt i moderna tider och med samtida färger. Här är också ett tweedmönster som ger djup och liv till nästan enfärgade väggar.

Fashion Wood

Stort nya versioner av mer eller mindre grova träväggar kommer i tapeter.

Bakgrundsbilder har varit populära i flera år och är fortfarande ett favoritval. Fortfarande nya versioner av mer eller mindre grova träväggar kommer i tapetform. Tyska Erismann gör stora vinylband på fiberbackside, med naturliga mönster. Som namnet antyder, innehåller "Fashion Wood» mer tapeter med trä imitationer, men också tegelväggar och andra naturinspirerad design i lugnande, milda färger jordfarbger och blågrønnt

Toscana

Tegelvägg förlust och marockanska mönster präglar samlingen Toscana.

Väggmålningar och marockanska mönster avbildar Toscana-samlingen. Boken har organiska cirklar, stadsmotiv, ornament och en mängd eleganta enfärgade tapeter, och samlingen passar i många olika stilar som rustikt, industriellt och elegant. Färgpaletten går från gråvit till antracit, via toner i beige och blå.

Tempo

Tempo är en samling mönster i kategorin modern retro.

Tempo är en bok av design inom kategorin modern retro, med bred ränder och spännande Missoni inspirerade zig-zagstriper, kompletterat med prydnads blommor och träd och flera geometriska mönster. Färgerna går i en trendig gråskala, kryddade färska gröna toner, citrus gul, sura apelsiner, punchy rosa och lila för att belysa vissa väggar i en rolig och lekfull estetik.

Shine

Shine erbjuder klassisk elegans.

Klassisk elegans finns i Shine-samlingen, som består av vinylband på fiberbacken. Här är eleganta smycken och romantiska blomgiraffer blandade med moderna randar - många med en diskret glittereffekt, vilket ger extra ljuseffekter och en intensiv look. Färgerna är eleganta och eleganta med naturliga färger, från mandel till mörk kaffe brun, med accentfärger som petroleum och hallonrött.

Mood

Mood erbjuder foton på djur, naturbilder och städer.

Med plånboken blir konstens väggar. Fantasy Interiør har varit i kontakt med en belgisk tillverkare av högkvalitativa fotoband, vilket ger Norge tillgång till ett omfattande program för digitala mönster på fiberstöd för enkel installation. Bokens humör är uppdelad i 14 teman med en mångfald motiv i var och en av dem. Här hittar du motiv från storstäder i dag- och nattljus, både med natursköna motiv och närbilder av väggar och andra ytor. Naturbilder med porträtt av elefanter och lejon, närbilder av färgglada blad, koraller eller vattenfall och extrema närbilder av ytor med spännande textur och färg. Färgerna är starka och tydliga, och motiven ger en helt unik upplevelse. Bakgrunden är gjord i 90 cm bred och 280 cm hög. Vissa motiv är fixade i storlek, och andra kan upprepas till önskat format. Bakgrundsbilderna har också en färgad matchande tapeter för intilliggande väggar.

ADVERT

Mest populära