All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Klassiska golv i ny förpackning

Det klassiska holländska mönstret består av tre spikar som ligger horisontellt och två kortare spikar vertikalt. Vid läget placeras de i ett rakt fyrkantigt mönster, där de vertikala stavarna hamnar på samma plats, mitt i de horisontella stavarna. Resultatet blir ett effektivt kontrollmönster. Mönstret används också i tegelkonstruktioner, och går också under namnet på försäljningsförbudet eller den polska förbannelsen.

400 år gammal design

Golvet förenar förflutna och framtid. Det klassiska holländska mönstret går tillbaka till 1700-talet.

Den trägolv har enhetligt mönster har använts sedan 1600-talet, och har länge varit reserverad för mycket exklusiva golv av trä, som av erfarna hantverkare och limmade till undergolvet. Nu kommer det här exklusiva golvmönstret också som ett klick på golv för vidhäftningsfri läggning.

Tarketts Atelier-kollektion expanderar nu med ett klassiskt kvadratmönster som heter Noble. Samlingen betonar bra hantverk, kvalitet och charm och består av massivt parkettgolv av omhyggligt utvalt trä, alla med särpräglade och naturliga skönheter.

Parkens flerskiktskonstruktion gör golvformen stabil och säkerställer att den kan klara vårt nordiska klimat med växlande fuktighet och temperatur och kommer att hålla sig bra i många år. Golvbrädorna är 192 mm breda, 14 mm tjocka och kan slipas 3-4 gånger.

Borstat och pigmenterat

I Noble Eik Scandinavia har det klassiska holländska kvadratmönstret i ek fått ett helt nytt uttryck tack vare den vita pigmenteringen.

Parkettstångens yta är borstat med en ny teknik där borsten kan justeras i olika vinklar. Detta gör att du kan följa trädets riktning och därmed lyfta upp träets struktur. Golvet behandlas med en pigmenterad olja - i ljusgrå eller mörkbrun, och både ytstrukturen och färgtonerna bidrar till att ge djupet och livet till golvet.

De ädelgolv är fabriksbehandlade med Proteco hård olja, vilket ger golven en mjuk silkeslen mattyta, vilket gör den naturliga trädstrukturen ännu mer framträdande. Hårdträolja är en växtprodukt, med växtens skyddande egenskaper. Det tränger in i träet och ger rätt lint, medan det hårda vaxet lägger sig som ett skyddande skikt på ytan och gör golvet hållbart.

Lätt underhåll

Ett golv i hård olja är lätt att rengöra och underhålla. Daglig dammsugning eller kemtvätt rekommenderas. Vid grundlig rengöring torka golvet med en väl sliten tyg eller mopp. Golvtillverkaren rekommenderar att man använder tvål som lägger lite olja på ytan under rengöring, samt ombearbetning av banor och utsatta platser årligen eller efter behov.

Tarkett har tillverkat golv i Norden sedan 1886 och markerar idag golv och vägg för hemmiljöer samt alla funktionella lösningar för den offentliga miljön. Från tillverkaren kommer både parkett, laminat, linoleum, vinylgolv och textilgolv, förutom vått golv och vägg. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet i enlighet med principerna för cirkulär ekonomi.

Noble Oak Wasa har en varm brun pigmentering och silke matta yta.

ADVERT

Mest populära