All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Clarion Hotel Energy - stort vardagsrum som fångar ögat

Här hittar vi ett livligt affärsliv med tusentals besökare året runt, inte minst under oljevännet ONS. Hotellet ligger mitt i detta energifält vid Stavanger Forum i Madla-distriktet.

Clarion Hotel Energy är utformad av arkitektbyrån Snøhetta och, som den första i sitt slag, klassificeras i energiklass A och använder både uppvärmning och kylning. Hotellet har 400 rum, 14 mötesrum och en konferenssal med plats för upp till 1000 personer. Byggnaden ägs av Arthur Buchardt och drivs under Petter A. Stordals varumärke Clarion Hotels.

Matta som en trollkarl

Inuti restaurangområdena finns också ytor av trä som dominerar, kompletterat med specialdesignade mattor i starka färger.

Ett stort hotell Clarion Hotel Energy kännetecknas av långa korridorer och arkitekter på Snøhetta utvecklats i samarbete med ege en inredning lösning som skapar en visuell variation och en enklare uppsättning att orientera sig.

Arkitektfirmaet Snøhetta Oslo AS har utvecklat design för Egetæpper installerat i konferenscentret, den största konferenslokalen och i korridorerna. Färger inspirerade av energi utgör grunden för filtens design, med intensitet, brand, värme och tillväxt som ett nyckelord i den kreativa processen.

Två grundfärger

mattor i korridoren bygger på två huvudfärger, rött och grönt färgvariationer, med hjälp av en mörk antracit bakgrund. Varje variant är byggd med tre matchande färger. Huvudfärgerna är relaterade till färgerna på möbler och väggar. Färgade ränder i mattorna ger förändringar i intensitet och avstånd.

Mattan anpassad design gör det lättare för gästerna att lokalisera var i byggnaden de befinner sig. Du känner lätt igen vilken avdelning du letar efter och var rummet ligger.

Mattorna i korridoren baseras på två huvudfärger, röda och gröna färgvariationer, med en mörk antracitbakgrund. De färgade ränderna i mattorna ger förändringar i intensitet och avstånd.

På Clarion Hotel Energy i Stavanger kommer du att hälsas av en elegant och rymlig mottagning där träytan dominerar intrycket.

Den ljusa trägolv och mörka väggpaneler i frukostrummet är mjukade med rundade dekorativa detaljer och färgglada mattor.

Mjuka former och färska färger skiljer interiören från vad vi brukar hitta i traditionella affärshotell.

Rummen som vetter mot hotellets sluttande vägg ger en helt annan upplevelse än ett vanligt hotellrum. Ser ut ur fönstren - Se dig rakt ner.

Rummen är definitivt inredda för trivselns skull. Små färgglada mattor, tillsammans med andra tyger, gör hotellet en färgstark upplevelse.

Svart och guld är verktyg som alltid ger en liten exklusiv känsla till inredningen.

På varje våning finner vi sittgrupper som är unika utformade för att göra det lättare för gästerna att orientera sig.

De speciellt carped mattorna är alla unika i formen och representerar definitivt en annan touch på golvytorna.

Designlösningarna på hotellet är alla avsedda att ge föreningar till termen "energi".

I hela hotellet hittar vi olika verktyg som säkerställer att kraven på universell design uppfylls.

I hela hotellet hittar vi olika verktyg som säkerställer att kraven på universell design uppfylls.

ADVERT

Mest populära