All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Citron timjan årets perenn

Lemon Timjan är perenner i norska Gartner Association utvalda år perenn. Sitrontimian utgör täta mattor och blommor med vackra rödlila blommor i juni-juli. Växten har en stark och god citronsmak, och är därför mycket användbar som ört.

Finest i full sol Lemon Timjan kräver väldränerad jord, och anläggningen blir allra finaste om den tar emot en solig växa utrymme.

Sitrontimian är väl lämpad för sluttningar, vid kanterna på väggen och som kanten växten, och det är en bra landskapsarkitektur. Dessutom är detta en växt för örtträdgård. Växten är högväxt och bildar täta mattor. Det handlar om 10 cm lång och kan planteras med 30 cm växt avstånd.

Goda grannar

Bra grann växter är alunrot låg cranes, låga liljor och dagliljor, bergblommor, krypande malört, forgetmenot syster, låga katt mynt, halvgräs, många örter, höst blommande fetknopp och pelare blomma.

Ursprung

Timian härstammar i Centraleuropa och västra Asien, och det finns cirka 350 arter. Citrontimiens ursprung är södra Frankrike. Thymus x citriodorus 'Unni' är uppkallad Unni Dahl Grue som har givna plantor denna odling värdig timjan form av perenner.

ADVERT

Mest populära