All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Cirkelsåg bästa vän

elektriska sågar finns i många varianter, till olika användningsområden. För privat bruk, har vi tigersåg och pussel öppningar och former (och allt annat om du är stadig hand), ras / geringssåg till listor, plank och parkett och vibrasjonssag till dörrfoder, socklar och allt annat som sitter svårt att.

Vi har också cirkulärhistoria, vilket kan vara ett problembarn. Förarna har löst detta på ett praktiskt sätt:

Vidundersaga

Alla kretsföräldrar kommer från Festool, och hon kommer inte ensam. Geniet av denna saga är den styrskena som tillhör. Den sagan är av industriell kvalitet och är avsedd för daglig bruk i åratal är inte heller mindre. Vad jag tycker är dock kontot. Ett TS55-fall kostar 6 825 NOK plus 1400 mm styrskena för 1 500 kronor. Men vi har också sett kampanjer med båda kombinerade för cirka 5 500 kronor.

Vad det är dyrt, och inte använda verktyget för arbete eller bygga hela huset själv, kommer du undan med betydligt mer prisvärda lösningar.

Läs också: De fem smartaste verktygen

Wolfcraft för hobbybruk

Problemet med att lagra i stora plattor är att få det rätt. Även om du stramar ett bord som du stöder historien mot, händer det att det tar andra sätt.

Festools glans löser detta problem på ett enkelt och genialt sätt. Du mäter och markerar och spänner skenan. Sedan sätter du berättelsen i skenan och fallen. Och det blir rätt.

Wolf Craft har kopierat principen om en styrskena av aluminium som fästs med kraft, men har gjort ett segelflygplan som du in så att den passar in i taggig sak du redan har - eller köpa i processen (du får dem från några hundra pounds och uppåt).

Klar att använda Foto: Brynjulf ​​Blix mer

Läs också: Smart sagfører för pussel

jag använder

Vi borde skära ark tjock plywood till de nya bakre väggarna i vissa bilagor och dessa måste ha exakta mätningar. Vi skulle också göra en lång och solid trilleboll för att flytta tunga föremål.

Vi har vanligtvis vår cirkelsåg monterad på ett sågbord med växter, men bordet var inte tillräckligt stort för att vi skulle kunna använda växten. Att lämna rekordet fritt är inte mycket bättre än att föra sagan fri, så vi förvärvade Wolfcrafts läderskenor. Samtidigt köpte vi en liten batteridriven cirkelsåg, trevligt att ha.

Vi köpte först huvuddelen FKS 115 på Clas Ohlson för 598 kronor, men de hade inte extra glans. Vi fann det hos Jula, som har båda i sortimentet. Extra glans kostnad 499. (Nu har Clas Ohlson också artikelnummer på extra glans).

Lösningen är lätt att använda. Först, justera styrningarna i reglaget så att cirkelsågen är höger och höger.Det är gjort i ett handslag.

Fäst sedan styrfältet på skivan som du ska infoga med de medföljande skalen. De har en form som gör det möjligt för dem att glida i banan på undersidan av skenan och kan skruvas in i skivan.

Staket i spåret på styrskenans undersida Foto: Brynjulf ​​Blix Visa mer

Styrskenan är 115 cm lång. Om skivan är längre än den här, använder du en eller två extra skenor, de sätts ihop med en enda distans i profilen där kapporna sitter och fästs med skruvar. Du kan fästa så många skenor som du behöver. 2 eller 3 varar för det mesta.

Skinnen är lätt att skjuta Foto: Brynjulf ​​Blix Visa mer

Så lägg i sagan, starta och flytta den framåt i lämplig takt.

Mycket nöjd

Vi måste säga mycket nöjda med den här lösningen. Det var en skarp race utan vev.

Skjutreglage Bild: Brynjulf ​​Blix Visa mer

Systemet är snabbt monterat och gummiluckan under styrskenan gör skenan passande på plattan.

Nu kan vi dela upp skivor i längdriktning och tvärsöver, och slashar även stora skivor med perfekt resultat.

Läs också: I - en hantverkare

TIPS: Var noga med att köpa ett par arbetsbågar i samma sträng, om du inte redan har dem. De är tillgängliga med gummiöverdrag på toppen, vilket är en stor fördel.

ADVERT

Mest populära