All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Cillit Bang möten tvål / vatten

Vi är säkerligen inte ensam om att förbryllad Cillit Bang s uppenbara superkrafter. I reklam för rengöringsspray bara drizzling på och torka av med en svamp - så det blir fläckfritt. Fascinerande ren. På annonsen gör Cillit Bang ren även där den sprutades.

Läs också: New Marketing - Denna annons är vilseledande

Vi är trötta på att gnugga och skura, skulle vi hellre ha det rent utan alla tvätt. Kan det vara så klart? Är Cillit Bang svaret på alla tvättproblem, som engelska hemmafruar i annonsen säger?

För att ta reda på om reklamen håller sina löften, har vi skapat en informell test av Cillit Bang. I videon kan du se hur vi försöker tvätta duschen, som har provat skrubben rent flera gånger tidigare. Dessutom försökte vi tvätta en smutsig ugn, ett par gummistövlar och en ljusbrytare.

Hur var tvätten

I ugnen fanns några gamla fetter och brända fläckar. Först försökte vi tvätta med svamp, vatten och diskmedel. Fläckarna gick inte bort, bara överflödigt fett. Med Cillit Bang gick det inte heller. Först när vi använde en skarp kniv, tog vi bort de brända fläckarna. Med andra ord var vi inte imponerade.

Läs också: Ta bort vinägerstank?

Gummistövlarna präglades av gammal lera och fläckar som inte skulle gå iväg med vatten. Vad ska man göra? Till att börja med använde vi svampen med diskmedel och gnidade noggrant. Mycket av smutsen försvann, men vissa fläckar skulle fortfarande inte försvinna. Dessutom var färgen inte så som det borde vara. Sedan sprutade vi bagaget med Cillit Bang och lät det fungera en minut innan vi började svampen. Alla fläckar gick lätt bort, och stöveln var så ljusrosa, obefläckad och fin som den en gång var.

Lampan är gulaktig och otäck. Med tvål och vatten tar vi bort det mesta av smuts på ena sidan av strömbrytaren, men allt går inte bort. På andra sidan av brytaren är också de flesta av smuts bort efter en spray med Cillit Bang, och ser lite mer som när den var ny igen på 80-talet.

Hur gick duschen? Kolla in videoklippet nedan!

ADVERT

Mest populära