All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Jul med återanvändning

För många av oss spenderar några av julklapparna en eftermiddag eller två dekorera jul och kanske skapa en ny dekoration för huset. Vi tar oss tid att sänka takten och njuta av förväntningarna om vad som kommer.

Julverkstaden är så mysig för vuxna som barn, och med årets nya tillägg till julboxaren har vi nu en ny idékälla och inspiration.

Återanvänd och Redesign

Ellen Dyrop har tidigare släppt Charming Reuse . Nu är hon uppdaterad med Charmig jul , en ny bok om samma tema, men vinklad mot julens högsäsong.

- Återvinning och omkonstruktion är ett översynstema i samband med julens goda och varma atmosfär. Jag är verkligen upptagen med återanvändning och tar hand om de saker vi har hemma ", säger Dyrop i förordet till boken.

Här ger hon tips om hur gamla föremål kan omvandlas till nya och charmiga juldekorationer, och hon använder allt från papper och textilier till maträtter och gamla redskap och saker från naturen.

Läs också:

De roliga julklapparna ger bort

Har du problem med att hitta rätt julklapp till vänner och familj? Varför inte tänka lite annorlunda i år och ge bort gåvor som är hemlagad ...

I boken Charmig jul hittar du många bra idéer. Fax: Gyldendal

Enkel förespråkare

I boken erbjuder Dyrop en rad olika varianter av flera saker hon gör, oavsett om det är julkalendrar, kransar, kuddar eller julklappar. Till exempel visar bilden på omslaget av boken en av fyra förespråkare.

- En gammal vikt med vacker patina är trevligt att använda för adventljusen. Fyll skålen med swabs, reinlav och små julbollar i dåligt silver. Fäst fyra hyllor runt viktskålen.

Och om du inte gillar den, kanske du gillar den andra. Och om du inte gillar någon av dem har du nästan säkert fått inspiration om hur du använder gamla saker för att skapa nya saker.

Julgåvor till fågeln

Några av idéerna är så enkla att man nästan kan bli lite irriterad genom att inte tänka på själva tanken. Ett sådant exempel är tanken på att skapa en matstation för fåglar i gamla bin.

- Fyll bönorna med solrosfrön eller andra typer av fågelfrön och häll över smält fett. När fettet har förstärkt, hänger oceanerna upp i träden till de små fåglarna, säger Dyrop.

Dekorera banden med julband och du har enkla, roliga och olika juldekorationer för träden.

Läs också:

12 Julkransar du kan göra dig själv

Det är bara fantasin som begränsar vad du kan göra en julkrans!

Tänk ny: Gingerbread kan vara namnetiketter för paketet eller dekorera trädet. Foto: Colourbox

Metoder och mönster

Det roliga med Charmig jul är att det inspirerar att prova nya saker. På så sätt kan du variera och förnya juldekorationer utan att behöva köpa nya.I år kan du välja att dekorera huset med kryddor, kottar och torkade äpplen och äpplen. Nästa år kan du känna dig som en varm och mysig jul med hjälp av gamla stickade kläder som blir till kuddar, filtar och gåvor i julfärger.

- En sak är säkert, jul kommer varje år, säger Dyrop.

Charmig jul innehåller både lättförståliga beskrivningar av metoder och mönster och mallar för flera av de visade objekten. Boken är inspirerad av vackra fotografier av den berömda interiörfotografen Helge Eek.

ADVERT

Mest populära