All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Jul med plast jul eller jul jul?

- Det löser plast träd, de accepterat att julgranen växande antal. Det beror till stor del på att det har funnits flera modeller som ser ut som verkliga varor, säger Tommy Fredriksen, VD för Biltema Norge AS.

Biltemas toppmodell inom plaststrålar kostar nästan 700 kronor.

- Norrmänna är klart villiga att betala mer för att få kvalitet i plast. Det är viktigt att trädet har rätt grön färg, design och densitet. Vår toppmodell har varit en stor framgång i år. Våra lager är förmodligen tomma före jul, säger Fredriksen.

Läs också:

Hur man väljer rätt julgran

Julstjärnor i nya spännande färger och sorter

Se även:

Rök Alert dag

1. December är rökdetektorns dag. Det är ingen tillfällighet

Garnera med filt till jul

Younger köp plast julgran

Plantagen har fördubblat sin omsättning på fem år och är i år tog 20.000 såldes jämfört med 15.000 förra året. Biltema rundar 10 000 plastträd i år, en ökning med över 60 procent från förra året.

- Förut var det förmodligen en övervikt av äldre som köpte plastträd, människor som kanske inte talar tillräckligt för att organisera inköp av trä. Och det skulle låta vattning och dammsugning av tallnålar gå igenom julen. Nu har konstgjorda julgranar blivit mer accepterade bland yngre människor, säger Gartner Hilde Poppe på Plantasjen.

Även om hon föredrar riktigt trä.

Plantasjen säljer nästan 100 000 vanliga julgranar i december, ett antal som har varit stabilt under lång tid. Hagekjeden har plastjulsträd för både 2000 och 2500 kronor. Men den som verkligen vill få ännu mer exklusiva träd.

Till exempel har Hageland fått uppmärksamhet för sin modell för nästan 15 000 kronor.

Läs också:

10 saker du kan göra från saker som du aldrig använder

De flesta av oss har saker i lådor och skåp som används sällan eller aldrig, utan att nödvändigtvis skräp. Här är 10 idéer för vad du kan använda ...

Sann stava humör med inredning från Flower Atmosphere. Foto: AMM

Se också:

Dekorera till jul

Hur julblommor att blomma

Se också:

Kök - luftiga och lavendel blå

Förändringen är enorm i detta kök som tidigare var trång och föråldrad. När väggen in i matsalen revs, rummet var dubbelt så ...

Grantrelukt på plast julgran

Vissa typer levereras med grantrelukt, andra med monterade lysdioder.

De konstgjorda julgranen finns i alla storlekar. Minst till Biltema är 60 centimeter hög och passar bra på ett litet bord eller på ett bord.

- De konstgjorda träden köps inte helt på bekostnad av riktiga träd. Det finns en trend att människor har fler träd, och sedan passar ett plastträ mycket bra i barnrum eller i stugan, säger Tommy Fredriksen i Biltema.

Verklig gran och tall i hus kan bli en odlingsplats för allergener från mögel och gammal pollen. Konstgjorda julgranar har därför upprättats som ett bra alternativ för 10-20 procent av befolkningen som lider av allergiproblem. Många skolor, restauranger, kantiner och kaféer väljer plastträd för att förhindra allergiker.

Om ett riktigt träd spolas med vatten innan det tas in, kan en allergi motstå det mycket bättre. Allergisten bör hålla ett avstånd medan träet torkar ut i garaget eller källaren.

Stort jultest

Svenska tidningen Home & Rent testade nyligen åtta julgranar som kostar mellan 350 och 2000 kronor.

ADVERT

Mest populära