All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Julespa till parkett

Städning är bland de obligatoriska julförberedelserna vi gör, och det bör helst luktar lite tvål när julen kommer. Men du bör hålla golvet rent och fint över tiden, vilket gör den traditionella gröna öppna upp bäst i en liten skål bakom soffan för doften skull, medan golvet sätts med anpassade medel.

- Vänligen ge ditt golv lite extra omsorg före jul. Med regelbundet underhåll får du ett golv som varar längre, Ann Jeanette Myrland råder på SAGA Parkett.

Och med regelbundet underhåll menar hon inte att skura med stora mängder vatten och grön tvål.

- Använd inte för mycket vatten! Det tolererar inte parketten och det kan börja svälla mellan lederna / stängerna. Och använd inte grön tvål som lägger sig som en käpp på toppen, om du inte har obehandlat tallgolv. På parkett som är oljad eller målad är ett PH-neutralt tvättmedel det bästa. Du kan köpa den inom byggsektorn, säger Myrland.

Anpassad parkett typ

För daglig städning är torrhandel det bästa alternativet, men regelbundet måste det ordentligt underhåll utföras. En runda torra mop innan du börjar är svår, så allt damm är borta från ytan.

Med oljegolv rekommenderas att underhållsolja bibehålls ca. en gång om året. Med lackerad parkett är inte nödvändigt att bibehålla samma frekvens, men det kan fortfarande vara fördelaktigt att fräscha upp ytan med en lakkfresher periodiskt.

De bästa produkterna för att hålla parkett du får det du kan köpa lövträ, så med andra ord är en resa till dekoratör / byggvaruhuset bättre än en resa till mataffären.

- Vissa parketttillverkare har egna vårdprodukter anpassade till sina golv, eller det finns bra produkter från till exempel Woca eller Faxe. Om du ber om handel får du bra råd om underhållsoljor och rengöringsprodukter, Chera Westman rekommenderar vid ifi. nr.

ADVERT

Mest populära