All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Christmas kläder för stolar

Metoden är mycket enkel, och något som alla kan göra. Allt du behöver är några meter lämplig textil.

Korrekt Textil

- För detta behöver du inte en dyr möbler stil. Dessa är ofta mycket tjocka och kan därför vara lite svåra att arbeta med. Det är bättre om du hittar ett lågkvalitativt bomullstyg, rekommendera interna konsult Ellen Skifjeld Lønnestad.

Vanliga textilier har en bredd av 120-140 cm, och detta passar snyggt mot vanliga stolen.

Om du vill använda stolarna i flera år kanske du vill komma ihåg att de flesta tyger krymper lite medan du tvättar. Det kan därför vara en bra idé att tvätta tyget innan du skär den exakta längden. Det finns också alltid en bra idé att kasta över alla klippta kanter först, men om du väljer att göra det beror på hur mycket arbete du vill lägga till funktioner.

Om du är lite hård kan du gå rakt med det tyg du ska använda. Vill du hellre pröva det först, rekommenderas att skapa en mall först. För detta kan du använda ett gammalt ark eller annat rimligt tyg.

Hur man gör

1. Mäta stolen

Varje stol behöver textilier som motsvarar stolens totala längd. Denna åtgärd genom att starta vid botten av stolen "bakkvartsparter", det bakre ryggstödet, ner igen framför stolen att helt nedsänkt i övergången mellan sätet och backa ut längs sätet och stolen "benet". Den längd du kommer till är längden på textil du behöver för varje stol. Klipp med en bra sax.

2. Centrera textilen

Lägg sedan tyget över stolen. Det är viktigt, särskilt om det har ett mönster som det placeras helt centrerat på stolen. Tryck tyget hela vägen mellan stolen och sätet och dra en linje längs denna övergång. Lämna linjen helt i tyget på sidorna.

3. Klipp textilen

Välj den punkt där sätet slutar med ett kors och skär texten längs linjen till denna punkt. Gör samma på båda sidor av stolen. (Det avsnitt du nu har skapat kan vara en mall för resten av stolarna.)

4. Fäll tyget i

Håll tyget som du just har klippt i det avsnitt som står på stolens framsida. Lämna bakre delen mot snittet inåt, så att du får ett bricka som löper från framsätet. Sätt det här facket längs sätesbaksidan och fäst det med några stift eller pinnar. Upprepa på andra sidan. Stolens främre del är nu klar.

5. Dander bakstycket

Det återstående tyget hänger nu löst bakom stolen. Dander den i en mapp så att den hänger snyggt bakom stolens baksida. Känn dig fri att hålla fast med några stift som en tillfällig hjälp.

6. Säkerhetsbälten

Ett dekorativt magbälte håller allt på plats utan att behöva sy medan du döljer sårkanten från klippningen.Bältet kan vara gjord av något så enkelt som en lång bit textil som är bundet runt stolen. Om du vill göra lite mer kan du göra en fin loop. Kom ihåg att det är baksidan av matsalstolarna som verkar! När magen är på plats kan du ta bort några nålar.

7. Klipp av överflödigt tyg

Tillbaka till stolen är det högst sannolikt att vissa textilrester är lite för långa jämfört med stolen. Dessa kan enkelt avklippas så att tyget ligger rakt ner till golvet.

8. Voila!

Stolen är klar!

ADVERT

Mest populära