All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Christmas rengöring i en handvändning

- Låt inte julstöket kan överskuggas av stress, säger rengöring expert Else Liv Hagesæther. Tänk noga på vad du måste göra och vad du kan skjuta upp till lugnare tider. Och när det kommer till julen rengöring, så är den komfort som det kan gå bort i en hast när man vet precis hur man gör det, lugnar Else Liv Hagesæther. 90% av det som ska tas bort med rengöring är lös damm och smuts. Och du kan enkelt göra det med en torr mikrofiberduk eller mopp.

- Samma sak vi kan göra med julrengöring. Med torr mikrofiberduk eller mopp tar vi snabbt och effektivt bort vad vi ser från damm och förlorar smuts. Fläckar avlägsnas lätt med en mikrofiberduk fuktad med rent vatten. I våtrummet borde du ha en trasa som ligger i en sliten plats så att du kan torka upp spill så snart du märker det. Dessutom, om du har en torr mikrofiber mopp redo för en moppare i närheten, kan du svänga den över golvet när det behövs. På så sätt kan du inte bara rengöra din

före jul, utan du kan använda samma metoder för att hålla dig ren under julperioden. Eftersom det inte kräver skopor med varmt vatten eller tvål, förklarar Hagesæther. Om du ser en fläck, ta bara lite vatten på en trasa och torka bort. - Att göra något extra tar dig tid att borsta ett mässingsljus eller två, dekorera med ljus, färska blommor och grön. En noggrannare rengöring kan fördröjas tills den börjar bli ljusare och önskan att ta en extrasäng rapporteras.

Med enkla medel kan du inte bara få det dammfri till jul kan du också hålla din jul hem fri från fläckar och damm under julhelgen - och detta utan att offra varken homeliness eller företag.

Julvård för allergiker

För astmatiker och allergiker är det extra viktigt att hålla det dammfritt under julen. Detta för att mycket inomhusliv, julgranar, dekorativa målningar, ljusbränna och matos försämrar inomhusklimatet. Det här är råd från Norges Astma- och Allergiförening för att förbättra inomhusmiljön i julen:

1. Skölj / spola julgranen och låt den torka innan den sätts in i vardagsrummet.

2. Torka av juldekorationens stoft med en torr trasa innan den exponeras och hängde upp.

3. Luft ofta - det ger bra cirkulation och ökar luftkvaliteten. Inomhustemperaturen bör hållas vid 20-22 grader i vardagsrummet.

4. Julstjärnor, julklappar, virvlar, liljor och tulpaner kan alla skapa allergiska reaktioner. Bra alternativ: Christmas kaktus, Ildtoppen, azalea, cyklamen, gloriosa, orkidéer, guzmaia och järnek.

5. Julbelysning. Vardagsljus skapar de största problemen när de blåses ut, eftersom rök från veken kan upplevas som besvärlig för många.Använd ljusluckare eller böj veken mot stearin när ljuset slås av.

6. Den allra värsta källan till föroreningar inuti är tobaksrök - därför bör julägaren njutas ute!

ADVERT

Mest populära