All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

Välj en smart köksblandare

Colorful och energi

Gustavsberg Coloric finns i fem färger, inklusive denna himmelska Champagne.

Coloric är utrustad med Eco-Tap vattenbesparande teknik, vilket innebär att kökskranen automatiskt återgår till en förinställd mängd vatten när man släpper spaken.

Den förinställda vattennivån är tillräcklig för att rengöra och kan justeras till önskad nivå.

Pris från: 3 972 kronor.

www. gustavsberg. nej

Läs också:

7 fel du fixar dig själv i badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som strömmar? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

Miljö- och fokusera på design

Den uppdaterade köksblandare serien Mora Cera har skandinavisk designprofil och har Eco Safe symbol som handlar om allt från energi- och vattensparande teknik i kran för miljövänlig produktion på fabriken.

Kåpan är också ESS-märkt. Jämfört med andra icke-ESS-märkta kranar, kan du spara 30 procent på förbrukningen av varmt vatten.

Pris: från 1 450 kr.

www. Mora armatur. nej

Läs också:

Hur man väljer rätt pensel

Är du inte säker på vilken typ av pensel du ska använda? Här är en guide till olika användningsområden.

Släcker diskmaskinen

Vattenskador i norska hem kostar miljontals dollar varje år. En stor del av dessa sker i köket.

Den vanligaste orsaken till vattenskador i köket sker i anslutning till diskmaskinen.

Cubista har automatisk självstängande ventil, i form av en knapp på sidan, vilket leder till risken för att drabbas av skador vatten mellan diskmaskinen och kranen minimeras.

Pris från: 3,999 NOK.

www. Oras. com / en

Se också:

Därför bör du rengöra din bricka

Upprätthåller du inte tvättmaskinen regelbundet, kommer du med tiden personalen var utmärkt maskinens livslängd. Se hur du håller din tvättmaskin i toppskick - och ...

kran för alla

Vid utvecklingen av kranen Clover Easy hade ett folk med särskilda behov i åtanke.

Det ska vara lätt att använda för unga eller gamla, starka eller svaga, friska eller illa. Kranen öppnar och stänger med en lätt beröring med en hand eller arm. Clover Easy har fått pris vid tilldelningen av Red Dot Design Award 2012.

Kranen kan stänga av hetvattnet vid önskad maximal temperatur och begränsa vattenförsörjningen.

Pris från: 2.245 kronor.

www. Damixa. se

Värmeegenskaper

Om du vill ha mer från köksflänsen än varmt och kallt vatten, kan du välja en kran från Grohe Red-systemet.

Samlingen har två kranar, Duo och Mono, och två kaj storlekar på 4 och 8 liter.

Den stora Duo-modellen ersätter en vanlig köksblandare och låter dig dränera kokande vatten förutom vanligt blandat vatten.

Pris från: 14 499 NOK.

www. Grohe. com

Kokande vatten

Tidigare Quooker en separat kran monterades fast bänkskiva med den vanliga köksblandare, men nu finns det en ny produkt - Quooker Fusion - där man kan få vattnet kallt eller rent vatten i samma kran som varmt vatten.

Kranen har dubbeltryck och är utrustad med barnsäkerhetsfunktion. Risken för bränning av hetvattnet reduceras kraftigt eftersom vattnet kommer som en lätt spray blandad med luft.

Pris från: 11 900 kr.

www. Quooker. com

Tänk på detta när man byter kran

Jesper Broth, servicetekniker på Stuvsta Rör i Huddinge i Sverige, deponering om vad man ska tänka på när du byter ut en köksblandare.

- Det vanligaste misstaget när man köper en ny köksflaska är att du inte kontrollerar om den är godkänd för 10 bar. Många är angelägna om en bra kran, men kan ofta endast godkännas för 5 bar.

Vad händer om du monterar en sådan kran?

- Om det finns vattenskador med en kran som bara har 5 bar, kommer hemförsäkring inte att täcka vattenskador. Kranen måste godkännas för 10 bar på kartongen eller på produktbeskrivningen.

Kan jag själv ändra blandarens batteri?

- Om du frågar den här frågan kan du inte. Antingen kan man göra det eller inte. Det finns fortfarande nya regler och vi i branschen går regelbundet på vattenskyddskurser för att bli certifierade. Jag tror inte oskola borde montera köksflänsen själv. Konsekvenserna kan vara stora och dyra om du gör misstag.

Övriga råd?

- Undvik kranar från lågprisleverantörer. Om de är godkända för 10 bar är risken att de billiga kranarna innehåller bly.

ADVERT

Mest populära