All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Välja rätt mäklare

- du måste bara sitta ner och intervjua dem och tänka - skulle du hyrt den här mannen, för det är precis vad du behöver - anställa någon under en kort tidsperiod för att sälja ditt hus din, säger FinnTveter, chef för den norska fastighetsföreningen.

Han tror många människor är alltför bekymrad över vilket företag de väljer att göra jobbet, och glömma det viktigaste, nämligen den som är inställd på att göra uppdraget. Kemisten med mäklaren måste rösta.

- Titta på vem som ska sälja ditt hem - inte vilket företag det handlar om. Naturligtvis kan det finnas några intressanta som ligger bakom, men det viktiga är den person som gör jobbet åt dig. Du måste naturligtvis ha en seriös person som ansluter sig till reglerna, men samtidigt skulle ingen av oss anlitade mest sidrumpa byråkraten heller. Det måste finnas en slags kombination av en person som är pågående och samtidigt städad och korrekt. Kom ihåg att du anställer en säljare, säger Tveter.

ställa de rätta frågorna

Kontrollera om mäklaren känner till din webbplats, hur lång erfarenhet han eller hon har i branschen, och även kontrollera att du har att göra med en licensierad fastighetsmäklare eller jurist med fastigheter licens. Ofta kan det vara en bra idé att fråga vänner, bekanta eller grannar som har sålt i samma område. Goda referenser är positiva, men kom ihåg att kompileringsbasen som dina vänner ofta har är liten. De flesta är förmodligen så oerfarna i försäljningen som dig själv.

-Välj tre till fyra mäklare och fråga hur de tänker sälja din egendom. Vad ska de göra för att få högsta möjliga pris, vilket marknadssegment är satsning på och vad ska du göra före försäljningen? Det är lätt att lova mycket när du vill ha uppdraget, så fråga allt skriftligt. Då kan du gå tillbaka och visa vad som har blivit lovat om det inte hålls.

Se också till att det är mäklaren du pratar med vem som kommer att möta utsikten och inte en assistent.

-Meglers löser sin försäljningsuppgift på olika sätt. Vissa svärar att möta absolut alla åsikter, andra har en bredare användning av tittare. Om det är okej eller inte beroende av assistenten. Var noga med att komma i kontraktet som ska göra jobbet för dig och hur många åsikter han eller hon kommer att delta i, säger Tveter.

Vad du bör kontrollera:

- Broker erfarenhet, bakgrund och kvalifikationer

- Kunskap om området

- Marketing Plan

- Broker närvaro på Visa

-Totalt kostnader

ADVERT

Mest populära