All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Välj fuktsäker montering i badrummet

Monteringsmöjligheterna vid montering av föremål i badrummet är mer än en skulle tro. Veronika Henriksen, marknads anställd hos Henkel, rekommenderar vi dubbelhäftande tejp, lim, eller en speciell epoxy matris för jobbet.

- Vilken lösning du ska välja beror på dina behov. Men det är viktigt att välja produkter som kan tåla exponering för fukt och vatten - långt ifrån alla extremiteter och förlorar det, säger hon.

Tape avlägsnas

Fördelen med att använda lim eller tejp, i stället för att borra hål när monterings peg rader dorullholdere, speglar och andra lätta föremål i våtrum, är att man inte perforera membranet. Ett intakt membran garanterar att väggarna blir torra och färska. För saker som kan behöva flyttas i framtiden är monteringstape ett bra alternativ till skruvar.

- Pattex No More Nails Monteringsband passar på de flesta ytor, både inifrån och ut. Det är praktiskt och tejpen är väldigt bra. Med rätt växel och lite tålamod kan det avlägsnas utan att lämna spår på plattorna, säger Veronika Henriksen.

Kranen är vattentät, klarar UV-strålning och är åldringsbeständig. Den kan även användas utomhus. Det viktiga är att du tvätta ytorna noggrant före montering, för att avlägsna smuts och fett. Låt ytan torka innan du applicerar tejpen.

Montering Adhesive Sitting

För permanent montering är monteringsklister ett bra alternativ. Limet kan inte avlägsnas, men du behöver inte oroa dig för att hyllan eller vaggan kommer att släppa det här efter ett tag.

- Vad du hänger med Pattex No More Nails Vattentät monteringslim är där. Till exempel, för att fästa en lista i badrummet måste du först se till att listan och väggen där du vill klistra fast lista tvättas ren och torr, då gäller endast lim på listan och tryck fast på önskad plats. Limet känns genast, men kan justeras i några minuter, säger Henriksen.

Krokar och fästpinnar för att fästa på väggen fastnat för 10 till 30 sekunder, men tillåta limmet härda under 24 till 48 timmar innan avgifter krokar och krokar innan de använder. Med Pattex No More Nails Vattentät monteringsklister kan du också installera tyngre föremål.

Det finns ett brett utbud av lim, och vad du måste komma ihåg när du klistrar in något på ett badrum är att limmet måste tåla vatten och fukt, och vattentåliga produkter är ett måste.

Lim, fyllning och tätning

En tredje metod för badning är Loctite epoxymasse. Det passar bra med att hänga upp till exempel knagger och dorull hållare.

- Loctite Power Repair Putty är en epoxipasta som både lim, fyll och tätning. Det ser nästan ut som modelleringsläger ", säger Henriksen.

- Skär ett passande stort stycke och sticka det tills det ändrar färg från blått till vitt - då är det klart för användning.Använd handskar vid hantering av epoximask. Sätt sedan epoxipastaen på objektet och tryck det mot väggen på önskad plats. Håll kvar i några minuter tills det sitter bra och ligga i 24 timmar innan du laddar, rekommenderar hon.

Stark och hård

Epoxidamm kan avlägsnas med rätt utrustning, med hög värme.

- Du behöver en värmepistol för att värma massan, det fungerar inte med hårtorken. När massan är uppvärmd kommer den att släppa taket och lämna inga sprängmärken eller hål i plattorna. Om du ska sälja lägenheten och inte vill lämna dina hål i plattorna så är det ett bra alternativ, säger hon.

Epoxypadsarna kan också användas för att fylla skador i dörrar och fönster. Efter härdning kan den borstar och överbeläggas. Om du har gjort hål för att hänga upp en bild eller ett väggskåp, men ser att hålet har varit fel, kan det förseglas med epoxipasta. Efter härdning blir massan så hård att den kan borstar eller eventuellt borras igen.

Superlime Repairs

Alla superlime lim per sekund, och nu finns det också en del superlime som tål vatten och fukt. Dessa kan till exempel användas för att reparera duschhuvudet, tvåldispensern, gummilisten på vindrutan och andra föremål utsatta för vatten. Limet blir nästan osynligt.

- Välj till exempel Loctite Super Lim Borste En, som har en bekväm borste för enkel applikation, säger Henriksen.

Välj rätt

Veronika Henriksen påminner om att man måste vara försiktig om man ska samla saker i badrummet med skruvar eller spikar, till exempel genom att installera väggmonterade skåp och handfat.

- Då är det viktigt att försegla hålen med våtrums silikon innan du skruvar fast skruvarna, säger hon.

I några hål skapas nämligen en motorväg för fukt in i väggkonstruktionen eller taket, och vid montering av väggskåp och andra tunga föremål som behöver förankring, är det viktigt att täcka öppningarna med sanitets kisel innan den skruvas på plats.

- Det finns ett stort urval av silikon på marknaden. Välj en mjuka behandla för användning i våtrum, som Pattex Antimugg Silicone, säger hon.

ADVERT

Mest populära