All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Välj effektiva medhjälpare till fönstertvätt

Har du inte redan har gjort det, Skaffa ett microfiber handfat, kombinerat med en spik och eventuellt förlängande handtag.

Fönster tvättar är vanligtvis ärftlig konst, och många tvätta fönstren som mamma gjorde det i sin tid. Överensstämmer med rikligt med rengöringsmedel, skölj och använd tyg eller borstar. Konsten att använda tidningspapper för att få obefläckade fönster är inte heller utdöd. Men i dagens handel finns det produkter som gör att vi kan tvätta windows mycket lättare och utan att behöva spendera en halv dag. Var inte rädd för att prova nya produkter, även svärmor kommer att imponera på dig med dina glänsande rena fönster.

Underbara Hjälpare

Microfiber har revolutionerat rengöringen och har även bra produkter för fönstren. Har du inte redan gjort det? få ett microfiber handfat, kombinerat med en spik och eventuellt en förlängd axel. Jämfört med gamma-metoden tvättar du nu Windows snabbare och bättre. Doppa tvätten i en hink med vatten, helst långsträckt hink, dra vattnet med handen och tvätta fönstren. Torka av med nagel eller mikrofiberduk. Om fönstren inte är mycket smutsiga kan du bara torka tvätten och gå över fönstren. Efteråt behöver du nästan inte torka torrt.

Microfiber har revolutionerat rengöringen och har även bra produkter till fönstren.

Microfiber på fönstren

Washing Fur har setts i butik ett par år, och på senare år även i mikrofiber. Du får glänsande rena fönster på mindre tid och mindre skrubbning. Microfiber suger effektivt vatten och ger mindre vatten. Små fibrer penetrerar de mikroskopiska porerna och tar bort smuts, fett och vatten mer effektivt än en konventionell duk. Microfiber ligger inte, och väl slitna bör inte lämna ränder på fönstren. Tvätten är fastsatt på ett handtag eller trä runt en normal spik. Således glömmer du snabbt över fönstren och sträcker sig hela glidstången i en vev. Professionella eller fönsterbrickor har använt tvättskåp och nal i många år, och vissa hushåll har använt samma metod. Inte överraskande kallas SINI sin tvätt coat i mikrofiber "Sinisalabim" och vi kan förstå varför. Detta ingår i en kombinerad version med en gummiskrapa i ena änden och gummiskrapa i andra. Både tvätt och nål kan enkelt slås på och av med ett klicksystem. En liknande skrapmicrofiber gjord av Jordan och produkterna kan köpas i järnaffären och större stormarknader.

Genom att använda en gummiskrapa är ett med en torr mikrofiberduk eller en gummiskrapa, om du kommer att vara mer effektiv. Använda skrap kräver lite övning, men med lite övning är det en metod som är snabb utan att lämna ränder. Ha tvätta coat i din fria hand och dra överflödigt vatten från skrap över tvätt pälsen.Nålen släpas horisontellt över fönstret eller du svänger om du vill tvätta som den professionella. Dra nålen horisontellt från ramen till ramen och torka av överskott av vatten. Överlappa med ett par cm nästa gång och allt vatten drar av utan att lämna ränder. Verkliga vindrutetorkare drar spiken över hela fönstret i en enda lång rörelse. Du börjar längst upp till vänster och flyttar horisontellt nedåt med stora varv, eller vrider, vid ramarna. Ha en trasa eller kökshandduk tillgänglig för att torka över botten av ramen - och jobbet är klart.

Höga fönster

Både tvättställ och spik kan placeras på en förlängningsaxel för lättare höjdjustering. Gardena har en tvätt att ansluta till trädgårdsslangen för de riktigt stora och stora fönstren. Förlängningsaxeln ger också en bättre arbetsställning och mindre vattenföror på den som tvättar. Din egen säkerhet är också bättre än att stå på toppen av en stege. Var vänlig leta efter en standardiserad förlängningsaxel som också kan användas för andra saker.

Mikrofibertvätt är också lämpligt någon annanstans i huset som för tvätt av speglar, glasbord, kakel och eventuella målade ytor i huset.

Tyg och nagel

Gardena har en tvätt till att ansluta till trädgårdsslangen för de riktigt stora och stora fönstren.

Mikrofiberdukar är mycket lämpliga för mindre fönster och fläckavlägsnande. Tyggen lämnar lite vatten, men du borde fortfarande ha en nagel eller en torr mikrofiberduk. Tyget sköljs och torkas efter användning och tvättas med maskin efter behov. Tänk på att sköljmedel och blekmedel inte ska appliceras på mikrofiber, det skämmer bort klädens goda egenskaper.

Rengöringsmedel

Används mikrofiber, det är vanligtvis tillräckligt med bara vatten för att få rena fönster. Fibrerna blir styva när de är kalla, så det är lämpligt att använda kallt vatten för vindrutan. Tvättning utan tvättmedel är försiktig för ytor, natur, händer och inomhusklimat. Dessutom är detta en bra lösning för allergiker, och också bra för samvetet.

Om fönstren är extra smutsiga kan det vara bra att använda lite tvättmedel i vattnet. En bra blandning kan göras med lite lax och salmi rökt i vattnet. Båda rengöringsmedel är fettlösliga och bra för fönster. Det finns tillräckligt med droppar zalo och bara ett litet stänk av salmiakk i vattnet, så kommer du också att kunna skölja efteråt. Använd gummihandskar i vattnet för att skydda dina händer, salmiakk är starkt för huden och torkar ut dina händer. Var noga med att lufta bra med användningen av salmiakk inuti huset, snälla ta tillfället i akt att lufta huset. En bra vana kan vara att använda städare för vårdynor och bara vatten resten av året.

Om du vill ha extra vita fönster och tycker om att investera lite tid i rengöring, ta en runda sköljvatten blandat med lite ättika. Då får du mycket snygga och glänsande fönster. Poler med en trasa i slutet, så du kan njuta av solen som lyser genom fönstren.

Effektiva tips

Fläckborttagningen på fönstren ska inte underskattas. Spray med tvättmedel för glas direkt på fläckarna och torka av med mikrofiberduk. Tänker inte gå vidare med hink, vatten och all utrustning - några fläckar tagna enkelt med spray, torr trasa.

Enklare fläckar kan tas med en fuktig mikrofiberduk, här behöver inte gå överbord med en torr trasa efteråt.

Ett annat alternativ är att gå över med engångsdukar för glas och torka över med mikrofiberduk. Enkelt och effektivt.

Om du har barn i huset blir mycket fingeravtryck, men fördelen är att det bara är på den nedre delen av fönstret. Planera inte att tvätta alla fönster, ta en mikrofiberduk och torka över de mest utsatta rutorna. Dra över med en spik och fönstren ser nyligen ut. Ett tips är att göra detta när ditt barn inte tittar, annars kanske du vill ha en hjälpare för att öppna dina fönster igen.

Har du krypt i fönstret kan du fortfarande göra jobbet med en nal. Kapa nalskinnen så att det är några millimeter kortare än fönstret och låt skrapan vara några millimeter utanför på vardera sidan.

För dammiga persienner i fönstret kan du prova dammsamlare. Detta är ett plasthandtag med utbytbar dammfälla som liknar en långhårig, lätt liten mop. De finns också i en mångfärgad lång variant som kan tvättas och återanvändas.

Vissa trädgårdsredskap är praktiska att vara lättillgängliga.

  • Gardena, tel. 64 83 40 50, www. Gardena. nej
  • Jordanien, tel. 22 78 80 00, www. Jordanien. nej
  • Lilleborg, tel. 80 03 34 44, www. Lilleborg. nej
  • SINI, tel. 23 17 57 57, www. Sinituote. fi

ADVERT

Mest populära