All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Välja rätt behandling

Här är en guide till de olika behandlingarna och tips om vad andra saker du bör vara medveten om när man väljer utomhusprodukter för huset:

Paint: Täckande behandling

Paint ger den mest täckande och varaktig behandling. Här målas den självrengörande målaren One Supertech Selfclean från Nordsjö i färgen Svart.

En täckfärg har lång hållbarhet och bra färg och glansmotstånd. Färg ger träet det bästa skyddet.

Opaka färger kan appliceras på tidigare omålat trä, och ytan som tidigare behandlats med bets eller däck fläcken. På tidigare målade ytor måste all färg med dålig vidhäftning skrapas bort och det ska träbotten skall jordas.

Beis: Transparent behandling

Med trä är träet väl synligt genom behandlingen, medan det stänger vattenbrunnen. Här är en matt matta från Tyrilin.

Beis är en genomskinlig färg med pigment som ger en yta som visar vedsubstratet och ger en märkbar beröring av trä men har fortfarande färg. Substratets egen färg påverkar slutresultatet. Bin har generellt en kortare hållbarhet än att täcka färg, men kan fortfarande ha långa underhållsintervaller. I gengäld bygger filmen mindre film på fasaden och blossar mer sällan.

Transparenta behandlingar kan användas på olackerade och grunda ytor.

Däck Stain: semitransparent behandling

Däck Stain är en slags kompromiss mellan färg och fläck och erhåller de positiva attributen av båda världar.

Däckben kan bäst beskrivas som en mellanliggande färg och färg. Behandlingen täcker substratet, men låter trädets struktur och förlängningar vara synliga. Däck har långa underhållsintervall och låter dig byta färg på en tidigare behandlad yta.

Däckbenen kan användas obevekligt på grund av ytor och ytor som redan behandlats med en pensel.

Windows: Använd speciell färg

Windows och dörrar är särskilt utsatta för fukt och temperaturfluktuationer. Konstruktionerna har många sprickor och krokar som gör det lätt för fukten att tränga in, och det kan ofta vara en tidsfråga innan en skada uppstår. Tillverkare gör egna dörr- och fönstermålningar som är särskilt lämpade för denna användning, med hårdare ytor och bra kantdäck.

Glans: Matt, tomt eller i mitten av mellan

Vissa tror att en nymålad yta ska lysa, medan andra föredrar helt matta ytor även utomhus. Idag finns det flera glansnivåer att välja mellan på fasaden - både för omfattande och transparenta behandlingar.

Välj Vattenvy

Idag är nästan alla färger vattentunna - även de baserade på alkydoljor. Produkterna håller på att färgen är bättre än lösningsmedeltunna prekursorer, vilket ger en lika bra finish.Samtidigt är färgen försiktig mot miljö och hälsa, och verktyget rengörs i vatten. Vattenförtunna färger kan appliceras på ytor som tidigare behandlats med lösningsmedelsbehandlade behandlingar.

Rätt ordning

Måla de stora lägenheterna först. Under väggarna är hörnskålar, vindrutor, ramar och ramar målade. Det bästa resultatet är att stryka mindre portioner åt gången, hela vägen upp och ner. Målar du ett golv åt gången riskerar du att få ett synligt skott.

ADVERT

Mest populära