All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Välja rätt försäkring av hus

Ett vanligt problem bland norska husägare är att de uppskattar värdet av möbler betydligt lägre än vad som faktiskt är fallet, enligt färska siffror från försäkringsbolaget If. I rikedomssamfundet förlorar vi lätt våra tillgångar, och det är ofta förknippat med en eld, eftersom det avslöjas.

- Människor är inte noga med att öka försäkringsbeloppet eftersom de gör nya förvärv för hemmet. Kanske var det försäkringsbeloppet på möblerna ordentligt för ett antal år sedan, men många köp och ändringar kan göras genom åren utan att plan för att öka försäkringsbeloppet, säger Richard A. Zimowski, chef för egendomsförsäkring i If P & C.

Ett annat stort problem är att husägare är för dåligt försäkrade mot skadedjur. Det är allt vanligare att få hjälp med att bekämpa allt från råttor till myror, men det är inte nödvändigtvis att detta anses vara en byggskada av alla försäkringsbolag. Skadedjur skadar cirka 100 miljoner kronor i norska hem varje år, men endast 1 av 10 är ordentligt försäkrade i förhållande till detta.

Korrekt försäkring för dig

Alla försäkringsbolag har ungefär samma försäkringsnivå. dvs de täcker kostnader i samband med eld, vatten, inbrott, naturkatastrof, vandalism och plötsliga skador och ger rättshjälp och ersättning för kostnader för rättshjälp som en part i en tvist i egenskap av ägare av försäkrad egendom. Det är i den utvidgade husförsäkringen att skillnaderna skiljer sig åt.

Läs också:

Åtgärder mot fukt i källaren

Fukt i källaren måste bekämpas för att undvika både byggnaden och hälsa. Dränering är ett vanligt sätt att lösa problemet, men det finns även andra åtgärder ...

Om: Super Insurance

Välja Super försäkringsgarantier Om det om du kommer undan där försäkringen ersätter inte, men som ni kan visa att Din tidigare hemförsäkring skulle ha ersatt, eftersom det kommer att ersättas också.

Superförsäkring täcker alla beläggningar som ingår i Standardförsäkringen, men flera av dessa har högre ersättningsbelopp. Dessutom ger Super Insurance ytterligare täckning mot skador från vatten, svamp och skadedjur. Om ditt hem får 75 procent skadad får du 100 procent ersättning.

Du kommer också att få om bostadskontroll, med möjlighet att boka en byggnadsöversikt av huset för en översikt över bostadstillståndet. Detta kan hjälpa dig att förebygga skador och ge bra råd om underhåll för att minska senare stora kostnader.

Tryg: Hus Insurance Extra

Hus Insurance Extra är den typ av försäkring som Tryg rekommenderas eftersom det omfattar flera typer av skador och ger högre utbetalning än en vanlig hemförsäkring. Förutom huvudbyggnaden gäller försäkringskassan vid Tryg även för anlagda trädgårdar och simbassänger.

Välja Hus försäkring Extra är de stora fördelarna att den omfattar följdskador av vatten som kommer in genom tak och fasader, skador som orsakas av djuret, punkterings fönstret och upptining av det yttre röret av frost.

Läs också:

Ändra ägande - Säkrare bolighandel

Omkring 80 procent av alla bostäder försäljningen i detta land väljer att dra ägande försäkring för att skydda sig mot krav från köparen om ...

hemförsäkring Extra regn också över 75% skada som total skada, så att du exempelvis kan välja att bygga ett hus från början med en så omfattande brandskada. Försäkringen inkluderar också justering för rullstolsanvändare efter olycka upp till 250 000 kronor.

Gjensidige: Hus Plus

Grundläggande försäkring i Gjensidige tar hand om lukter och skador av råttor som gör bostaden obeboelig, medan House Plus täcker också kostnaderna för att slåss och följdskador av skadeinsekter såsom kackerlackor och vägglöss. Med House Plus är du också täckt av alla typer av råttor och insekter.

House Plus betalar följdskador på exponerade tak eller väggar och därmed följdskador för brister från hantverkare. Att vara en hushållsmedlem rullstol efter skada olycka, eller har barn som på grund av medfödda handikapp är begränsade till en rullstol, kommer försäkringen täcka upp till 250 000 för återuppbyggnad. Vid Gjensidige gäller totalrenovering av fastigheten till 75% skada.

Om du hyr en del av huset och hyra inte kan bo i hemmet kommer du att få en täckt förlust av hyresintäkter. Försäkringen ersätter också skador som hyresgästen har påfört huset och som inte beror på slitage.

Läs också:

De nya smarta fasadmaterialen

Ska du isolera huset medan du byter fasad, eller är du bara trött på att måla huset regelbundet? Nu finns det flera nya fasadmaterial ...

ADVERT

Mest populära