All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hälsa

Barnpool i trädgården kan göra lilla älskling sjuk

Uppenbarligen forskaren NIPH (FHI) Vidar Lund. Om vattnet i barnpoolen är varmt är det en perfekt plats för bakteriell tillväxt.

- Håller vattnet 20 grader eller mer, du får en ganska bra bakteriell tillväxt på bara en dag. Människor är för dumma för att ändra vattnet i dessa pooler, säger Lund.

Byt vatten varje dag

Uppblåsbar barnpool ses överallt när skalan visar sommartemperaturer. Barnen älskar att plaska i vattnet och det kyler kroppen. Samtidigt värms vattnet snabbt av solen och barnen bär smuts och smuts upp i vattnet.

- Under de senaste åren har poolerna blivit större och större. Det är förståeligt att det är opraktiskt att dränera stora pooler varje dag och fylla dem upp bredvid om det anmäls varmt väder i flera dagar. Våra rekommendationer är dock att detta vatten måste ändras varje dag för att undvika att bli sjuk.

Konflikter infektionen

Barn kan få kräkningar och utslag när vattnet stannar för långt. Dessutom är urinvägsinfektioner ett problem när vattnet lämnas under lång tid. Om du badar mycket med huvudet under vatten tar det inte lång tid innan ditt öroninfektion kommer.

- Jag tror att det finns många som inte är medvetna om att en möjlig orsak till att barn får öroninflammation och kräkningar under sommaren kan vara dessa pooler. Kräkningar är inte nödvändigtvis svårt, som många tror, ​​men källan kan helt enkelt vara en sådan pool med ohygieniska förhållanden. Föräldrar måste helt enkelt tänka att de inte borde låta barnen simma i vatten de inte skulle ha badat i sig själva. Det borde vara en allmän tumregel, säger Lund.

Om vattnet ser smutsigt ut, ska det bytas ut. Enkelt och enkelt.

- Barn bär mycket smuts när de går till och från dessa pooler. Då tar du mycket smuts som trivs i varmt vatten. Även om barn inte uträtta sina behov i bassängerna så man har bakterier från underlivet som utsöndras i vattnet och som inte är gynnsamt att kommer att utvecklas med tiden, säger Lund.

ADVERT

Mest populära