All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Checkpoints för gräsklipparköp

1. Säkerhet

Avstängning av motor och motor är ett krav. Om du förlorar klippets tak, måste den sluta omedelbart. Säkringsmekanismen ska inte kräva någon ström. Till och med ett barn ska kunna hålla handtag för drift eller avstängning av motorn.

Skyddskåpan över rotorn ("padda") ska tillverkas i slagtåligt och rostfritt material. Gjutningar är mycket föredragna för gjutna metallplattor. Plastmaterial bör undvikas.

2. Miljö

Slåtteren ska ha en 4-taktmotor utrustad med en katalysator. Tvåtaktsgräsklippare med oljeeldad bensin är skräp. Motorns ljudnivå bör vara så låg som möjligt. Idealiskt bör trädgårdsmästare använda elektriska gräsklippare. Många av dem gör jobbet såväl som bensindriven.

3. Arbetsmiljö

Motorer vibrerar. Det är inte tur för dina händer och armar om handtaget vibrerar. Handtaget måste fästas på klipparen med gummimatare.

4. Ergonomi

Eftersom mycket få familjemedlemmar är lika långa, bör arbetshöjden för klipper vara justerbar. Alternativet är att den som klipparen passar bäst måste alltid klippa gräset eftersom alla andra klagar på att de skadar ryggen.

5. Motion

Utan svängande framhjul, luta klipparen när du vrider och vrider. Det är tröttsamt för baksidan, och samtidigt lite skrämmande eftersom rotorn är utsatt. På några gräsklippare kan handtaget roteras till sidan. Det är en bra idé eftersom du kan klippa hela vägen till buskar och häckar utan att grenarna piskar dig i mängden. Hjulen ska ha kulelager mot axeln, hjulen ska vara metall och gummitråden.

Gräskolven ska vara lätt att haka och hantera en riktigt högljudd.

Ryggen älskar startkrokarna med en gräsmatta upp på gräsklipparen.

Rotorn går mycket snabbt och kan svänga sten ut ur dörren. Därför måste skyddskåpan eller "padden" vara av slagtålig metall.

6. Motoreffekt

Motoreffekten beror på om du väljer hjuldrivare, samlare och skärbredd. En motor på ca 4 kW (5 hk) hanterar de flesta. En svag motor rökar och förorenar mer. En klippare med kollektor över bakhjulet med drift klättrar uppåt.

7. Klipphöjd

Den korrekta klipphöjden på gräsmattan är fyra centimeter, men ofta måste du variera, speciellt om du ska skära ner gräsmattan efter sommarsemestern. En centralt placerad justering för alla fyra hjul är självklart det enklaste, men den parade hjuljusteringsanordningen är också OK.

8. Effektivitet

Skärbredden för vanliga gräsklippare sträcker sig från cirka 40 till 55 cm. Ditt val måste anpassas till din trädgård. Tänk på att stor skärbredd ger en större rotor som ger mer ljud och kräver mer motorkraft. Å andra sidan; Med en smal skärare spenderar du längre tid.Om du har liten gräsmatta och många växtområden, välj en smal och jämn.

9. Samling

Många gräsklippare har gräsklippare som är så klumpiga att de aldrig används. Samlaren måste stå emot rotorn som kastar den ena och den andra stenar upp med stor kraft.

10. Multipurpose

Utkastet mot kollektorn, och eventuellt sidoutkastet, måste kunna förseglas. På så sätt kan du använda klipparen för att måla höstlöv istället för att höja den. Vissa gräsklippare marknadsförs som "gräsklippare" genom att rotera gräsklipparen flera gånger under locket ("bug") innan det sugs ut. Detta är dumt.

11. Enkel start

Startkabeln ska nås från normalt arbetsläge och helst monterad på handtaget. Motorn måste vara lätt att starta. Rockers med elektrisk start är inte snobbery, bara inmari bekvämt.

12. Service

Välj en kutter av känt varumärke. En dag behöver du reservdelar. Det kan också vara vettigt att köpa gräsklipparen på en professionell gräsklippare. Det öppnar förmodligen för bättre service om något skulle bryta.

ADVERT

Mest populära