All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Checklista för trivsel faktorer

Checklista för bostäder köpare

  1. Checklista för teknisk tillstånd
  2. Checklista för välbefinnande faktorer
  3. Checklista för viktiga bestämmelser

Det kan vara bra att granska andra faktorer som också påverkar bostadsinköp snarare än tekniska faktorer. Både grannar, klimat, tillgång, buller kan vara tungan i viktskålen som avgör om man ska köpa hemmet.

Grannar:

Fråga hur dina grannar är (och regn med en delvis ärligt svar ??). Se om de håller en hel del ord runt dem. Gamla märkning, brutna linjer och fläckfärger kan tyckas vara skrämmande på en del. Men kom ihåg att de sötaste fårens kläder kan gömma en varg. Nabokrangler, som kommer i domstol, har vanligtvis sitt ursprung i de flesta studenter som bor i bostadsmiljöer.

Mutt och rot i grannskapet, dra ner levnadsvärdet för många. Se mer

Stroke

Beläget bostad i en kompakt livsmiljö är också i kontakt med grannarna mer intensiva. Om du vill veta mer om området kan du till exempel fråga kommunen. De kan, till exempel för att dela med sig av de hyreslägenheter är kommunala bostäder, om det finns skyddsrum i närheten, etc. Kontrollera med lokal kunskap om du undrar om det är "massageinstitut" i angränsande lägenheter. Polisen kan ha möjlighet att avgöra om det är ett säkert område, eller om den utsätts för inbrott etc.

Ljus och solen:

är ljusare än en som bara har fönster mot norr En söderläge egendom. Om det är vinter och mörk, kan det vara en idé att få en liten kompass om du inte är välkänd i området. Fråga hur länge det finns sol på verandan och i trädgården. Är du på vyn när träden är utan blad, bör du tänka på att bladverk kommer att förhindra både ljus och öppenhet på sommaren.

Golvplan:

Funktionell planlösning kan minska behovet av många kvadratmeter. Bostadsutformningen kommer att vara avgörande för välbefinnandet. Kontrollera även om det finns tillgång från andra bostäder eller trafikvägar.

Views är en viktig trivsel faktor för många husägare ... more

klimatförhållanden:

Vissa platser regnar / snowing / blåsiga det mer eller mindre än andra ställen. Detta "mikroklimat" kan förändras på ett avstånd av några kilometer. Huset kan ligga i regnskogen och får sällan regn eller det kan vara i en "kall ihålig". Vissa platser har också större bug skadedjur än andra. Om områdets största våtmark ligger precis bakom huset, kan du förvänta dig en viss mängd myggor till exempel på sommaren. Om du har särskilda krav på lokala klimatförhållanden, bör du fråga med ägaren och annan lokal flickvän.

Buller:

spårvagnslinjer, järnvägslinjer, motorvägar, hamnanläggningar, nattklubbar, konsertlokaler etc. ligger sådana bullerkällor, måste du räkna med att du kommer att höra det. Kontrollera bostadsmiljön för ljudkällor om du vill leva tyst. Men kom ihåg att nästan lika många människor störs av buller från grannar som buller från trafik.Kontrollera därför om det finns bra ljudisolering mellan lägenheterna. Om en större familj ska byta bostad, bör man också tänka på individens förmåga att utvecklas utan att trakassera de andra. Intern ljudisolering kan vara lika viktig som yttre.

Tillgång:

På vissa ställen är det omöjligt att parkera utan att bli botad. Andra platser får inte köra till hemmet men måste bära varor och andra hundratals meter. Lägenhet på fjärde våningen utan hiss kan vara ett test med en barnvagn. Det här är saker du bör tänka på när du springer runt visningar.

Offentlig transport:

Om någon i familjen är beroende av att resa kollektivt, bör du testa hur lång tid det tar att gå till buss / spårvagn / tåg. Tänk på att sommarens genvägar förmodligen är dolda under snö väder på vintern.

Aktiviteter:

För många betyder närhet till fritidsaktiviteter, skolor / daghem, affärer etc. Sparad tid i form av transporttjänst. Ett bostad nära sådana områden kan vara mer värdefullt för dig än ett större hem längre bort.

ADVERT

Mest populära