All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Checklista för renovering objekt

Planerar du att köpa en renovering för att skapa ett hem med din egen personliga stil? Till exempel bör du göra en noggrann kontroll över vyn.

Bostadsobjekt är attraktiva på marknaden, och många vill sätta sin egen känsla i sitt hem.

Men om du investerar i ett renoverat objekt finns det flera saker att kontrollera innan du slår på. Det finns många som möter oförutsedda utmaningar efter att ha köpt renoveringsartiklar.

Här är några tips om hur man undviker problem och vara beredd på inköp av bostäder med rehabiliteringsbehov.

Kontrollera med ordföranden och granska deklarationen

Genom att utföra en mer noggrann undersökning av lägenheten på displayen och att ställa de rätta frågorna, gå även en lekman bättre förberedda i projektet.

"Speciellt på bostadsrätter och kooperativ kan betala för att kontrollera lite extra", skriver IFI. com (informationskontor för färg och inredning)

- Ett gott råd är att ringa ett samtal till ordförande i villa eller bostadsrättsförening att fråga om underhåll av gården. Vad har nyligen gjorts och vilka planer finns det för framtida underhåll? säger målare Ole Andreas Klaveness, som driver Klaveness Painting and Construction Company i Oslo till Ifi. nr. Han har många års erfarenhet av rådgivning och total rehabilitering.

- Det kan också vara klokt att kontrollera ert uttalande noga, säger värderingsman Pål Agdestein från Agdestein Bedömning & Fastigheter Consulting AS motsatt Bonytt. nr.

Den negativa som kan avlyssas bör granskas noggrant eftersom det ofta kan vara diffusa punkter. Till exempel, om det finns en läcka, kanske du vill fråga ägaren om vad som var orsaken och hur ofta det inträffade.

MÄNNISK: Målning av väggar och tak är en relativt enkel form av renovering som många gör. Foto: Tedd Soost Jotun / IFI

Checklista rum för rum

Se ohyggliga bilder av Norges fulaste kök

kök

byta köket är ofta högt på önskelistan av alla inköp. I detta sammanhang är det viktigt att undersöka kapaciteten hos elverket.

- Köket är en stor strömförbrukare. Ofta är det inte möjligt, utan större ingrepp, att införa ett induktionsstopp i ett gammalt rådhus. Stig till säkringsdosan kan vara för dålig, så att du sluta med att gå in i ett nytt ström från gatan, säger Ole Andreas Klaveness.

Normalt såsom rubrik för spisen vid 25 A, men det är inte ovanligt att endast induktionshällen kräver en separat 25 A säkring. Dessutom, ugn och alla andra maskiner vi vilja ha i köket: kyl, frys, mikrovågsugn, kaffebryggare, diskmaskin.

- Kontrollera även om det finns markrör genom köket, nämner Agdestein. Det här är inte farligt, men folk borde vara medvetna om att jordrör verkligen är avloppsrör.

Badrummet

KÖK: Ett modernt kök är ofta högt på refurbishers önskelista. Var noga med att kontrollera att det elektriska systemets kapacitet kan klara uppgraderingen, säger ifi. nej Foto: Foto: KristianOwren / ifi. nej

Enligt den nuvarande våta normen är det normala livet för ett badrum 20 år. Det är visserligen lågt, men det är en bra tumregel att följa vid uppskattning av renoveringsbehovet, säger Klaveness.

Skaffa ett bra rum på ett litet badrum.

Leta efter:

- Cracking hörn, kakel och leder och andra tecken på rörelse.

- Kontrollera närliggande rum för tecken på vattenskador.

Agdestein betonar att man bör kontrollera om badrummet har blivit "förnyat" eller "rehabiliterat". En rehabilitering innebär att badrummet renoverades med de regler som gällde när badrummet först sattes upp. En förnyelse innebär däremot att de senaste byggreglerna, från 2006, användes.

Golv och väggar

Golv och väggar väljer många att borsta upp och det finns ofta inget i vägen för det, säger Klaveness.

BAD: Badrummet har en livstid på 20 år. Den svaga punkten är släckningarna såväl som sprickor hörnen, plattorna och lederna. Ett modernt kök är ofta högt på refurbishers önskelista. Var noga med att kontrollera att det elektriska systemets kapacitet kan klara uppgraderingen, skriv ifi. nej Foto: Foto: KristianOwren / ifi. nej

Sök efter:

Det är uppenbart att du kan ha en retro trappa

- Gamla trägolv och parkett kan ofta slipas eller målas. Du kommer snabbt ta reda på hur mycket som lämnat trägolvet genom att trycka ett kreditkort i en spricka av spåret och fjädrarna i golvet.

- Sök efter sprickor eller parkett som har blivit delaminerade av gammal vattenskada, särskilt i kök och rum som är väggmonterade med badrum och kök.

Sprickor i väggen

Bara att måla över väggarna orsakar inte stora kostnader. Om den gamla panelen behålls kan den dock inte måla.

Leta efter det här:

- Om färgen är målad, eller är den redan applicerad på många lager av färg, kan det vara bäst att ta bort gammal behandling.

- Panelväggar kan också plattsvetsas med Huntonit eller annan porös spånskiva. I sådana fall kommer sprickor att förekomma oavsett behandling.

- Om det finns utrymme på konstverket kan du installera en 6 mm gips, så kallad renoveringsgips.

- De bästa resultaten erhålls dock genom att man listar listorna och skruvar upp 13 millimeter gips och sedan återställer listorna. Det plockar upp väggarna och ger ett bra resultat, förklarar målare Klaveness.

Tillståndskrav

- Öppna säkringsboxen, eller låt en elektriker göra en elektrisk kontroll.

- Förbättring av vatten och elanläggningar har tillståndskrav, mycket annat du kan göra själv, säger Klaveness.

GOLV: Att fånga det ursprungliga bordsgolvet kan ge mycket utrymme till rummet, men kan också ta ett jobb.Det kan finnas flera årgångar av gammal färg, asfalt takpapp, utjämning föreningar och lim enligt den nuvarande golv. Börja i ett avskilt hörn och se vad som verkligen ligger under ytan innan du börjar riva ut, säg ifi. nej Foto: PHOTO: Frode Larsen / ifi. com

- Tillämpar en fristående bör man också kontrollera om det finns ett dräneringsrör systemet och stiftelser kartong, tillägger Agdestein till.

Chaos var elegant

Det kan också vara klokt att lägga märke till huset är på en nedförsbacke, eller om det är en minskning från huset så att vattnet rinner bort. Stående huset på berg kan det finnas gropar under vilka samlar vatten. Dessa vattendroppar kan så småningom orsaka störande källarlukt.

Kontrollera villa

Agdestein sista tips för lägenhetsköpare checkar upp bostadsrätt.

- Hör räkenskapsföraren om det har varit några problem med ekonomin, betonar han. Och kolla med en granne om det är en välskött gemensam.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Kontrollera vad arkitekter gjorde med den smala och mörka hus

Du kan beräkna hjva det kommer att kosta att renovera

10 förslag på finare mat

ADVERT

Mest populära