All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Checklista förvärva härden

->

 1. Hur hög värmeffekt behöver du?

  Värmebehovet beror på vilken typ av hus, isolering och klimat som helst.

  som bostad med normala bra isolering, tvåglasfönster i fönster och ligger i områden med - 10 -12o C såsom genomsnittlig vinter kommer att ha en värmebehov 60 till 70 watt per. m2.

  För uppvärmning av ett område på 70 m2, en öppen spis med ca. 6, 0 kW nominell effekt bör vara idealisk. Samtidigt kommer du att kunna möta värmebehovet under kallare perioder.

 2. Var ska kaminen vara?

  För att få det bästa glädje och nytta av eldstaden är det viktigt att välja rätt form, utseende, storlek och plats i hemmet. Gör en skiss över rörets placering i förhållande till ytan och möjligen brandväggen och dess storlek. En värmefördelare ger dig hjälp med plats och val av öppen spis.

 3. Hur viktigt är ventilation?

  En eldstad behöver friluft från utsidan för att förhindra rökutsläpp och säkerställa optimal förbränning. Frisk luft levereras genom väggmonterade ventilationsventiler, egen friskluftsledning från yttervägg till botten av öppen spis eller direkt ansluten till eldstaden när det är möjligt.

 4. Vilken typ av rör har du?

  Det är en fördel att du känner till rörets inre och målhöjd när du väljer eldstäder. För liten sektion, liten höjd eller för många eldstäder på samma rör är ofta orsaken till dåliga dragförhållanden.

 5. Vad tolererar golvet?

  För inlägg av eldstäder finns flera standardelementramar som inte kräver förstärkning av golvet. Om du vill ha en tyngre ram, som natursten, kan det vara nödvändigt att förstärka golvet.

 6. Behöver du hjälp med montering?

  En återförsäljare av värmeprodukter kan ofta hjälpa till med en fullständig installation och se till att eldstaden är ordentligt installerad. Monteringsanvisningarna följer produkten.

  Före användning måste kaminen kontrolleras av en kvalificerad inspektör, till exempel ett centralt godkänt företag eller en godkänd kommunal inspektionsmyndighet. Efter kontroll måste meddelandeformuläret eller kopian av kontrollformuläret skickas till kommunen Fire / Feiervesen.

ADVERT

Mest populära