All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Checklista för måla arbete under hösten

- Det finns fortfarande många stora möjligheter att få målade eller färgade avsluta huset innan vintern, men det är viktigt att vara lite extra Observera när du målar sent på säsongen. Klimatet i augusti och september kan vara helt annorlunda än maj och juni men det gäller temperaturen kan vara ganska lika, säger Bjorg Owren, Man. Director IFI. nr.

En titt tillbaka Yr eller Storm är väl använd tid, och du ser lite förbi vitt moln med sol ovan, kan det vara mycket annan nyttig information att hämta.

Är temperaturen passande?

Färgen fungerar bäst om dagstemperaturen är över 10 grader, men vissa färgtillverkare har satt 5-7 grader under gränsen. Med vattentäta målningar är tillverkarens nedre gräns särskilt viktigt att observera, som i värsta fall kan färgen frysas innan den är torr. Oljemålningar och bin kan generellt användas i kallare temperaturer än vattentäta målningar, och kommer ofta att fungera till nollgrader. Observera dock att färgen kan ha en något tjockare och svårare struktur att arbeta med när vädret är kallt.

Finns det hög temperaturfluktuationer?

När det finns höga temperaturskillnader mellan dag och natt, blir det dagg. Dugg på en nymålad mur gör muren matt, och denna drunkning kommer inte att slösas bort om du inte målar igen. Om temperaturen varierar kraftigt, kan det vara värt att måla på morgonen, så att färgen torkar mest innan kvällen kommer. Men ta inte ut det innan hanen tränger, muren ska ta lite tid att värma upp och bli av med morgonduschen innan du börjar.

Är luften torr?

Vänta på regnfria dagar innan du svänger borsten. Det ska vara hållbart under hela torktiden, så kolla också hur vädret har rapporterats för ett par dagar framöver. Om det är svårt att hitta flera dagar i rad, är det värt att använda en snabbtorkande vattenbaserad färg.

Är träverket torrt?

Det är inte bara luften som måste vara torr; Ytan måste också ha tid att torka upp efter den föregående regnduschen. För att kontrollera om träet är torrt, är en fuktmätare alfa och omega. Det finns ganska många fuktmätare att köpa för ett par hundetiketter, eller du kan hyra dem hos många färghandlare och byggbutiker. Veden bör ha en fuktighet under 15 procent. Detta är mycket viktigt eftersom borstning över fuktigt trä kan riskera fukten i träet, vilket i sin tur kan orsaka stora skador efteråt.

Är solen stark?

Solen kan fortfarande vara stark på hösten, och som regel bör du aldrig måla mitt i solskenet. Den varma solljuset gör den övre delen av färgskiktet torkar för snabbt, de så kallade skins torr, medan det fortfarande är fuktig i - vilket i sin tur kan leda till att färgen för att få fula blåsor.Följ solen och stanna alltid i skuggväggen när du målar.

ADVERT

Mest populära