All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Checklista för sovrumsavdelningen

->

Även om det mesta som vi spenderar i sovrummen sover, finns det några saker som ska röstas här, särskilt för säkerhet och välbefinnande. Nedan har vi listat några av de saker som du bör vara medveten om under vyn när du beaktar sovrumsavdelningen.

Sovrum

• Hur är flyktvägen i sovrummet? Är det praktiskt möjligt att komma ur fönster vid brand? Kan du gå upp om sovrummen ligger på översta våningen?

• I många hus ligger sovrummen på översta våningen. Om det finns sluttande tak i rummet blir det väldigt varmt i rummet när solen är på. Titta även på luftalternativen. Är det möjligt att sätta upp fönstret och lufta sängkläderna om du vill?

• Hur bra är rummet i sovrummen? Normen anger att det ska finnas minst en meter skåputrymme per säng på golvet. I sovrummet måste det finnas två meter garderob, skjutdörr garderob eller liknande. Om du behöver mer än vad normen innebär måste du inkludera det i bedömningen när du tittar på sovrummen.

• Tänk också genom föräldrars placering i förhållande till barnrummet. Det är ett plus om de är bredvid. Om det är långt mellan rummen kan det vara att barnföräldrar måste vänta längre för att placera barnen i sitt eget rum.

• Flera vuxna vill ha två separata, fristående sängar, i stället för dubbelsängar. Tänk om rummet ger denna möjlighet.

• Är ytorna i rummet lätta att underhålla? Sängkläder skapar mycket damm. Underhållsvänliga ytor förenklar rengöringen.

Promenad

Titta på utplaceringen av rymden. Finns det döda områden som inte är vana vid någonting? Döda korridorer är dåligt utformade. Tänk om du kan använda sådana döda områden, till exempel. för kontorsskåp, mini-bibliotek, hobbyhörn eller extra garderob, eller om de kommer att vara outnyttjade.

Trappa

Är trappan bra för barn, äldre eller handikappade? En trappa med raka raser är bättre att gå in än en svängtrappa. Vev trappor? En liten krypa kan vara charmig för vissa, medan för många är en irritation. En trappa som knarrar måste i många fall demonteras för att bli av med knäckan och det är en dyr sak.

Loft

Lyft upp huvudet på vinden och se och lukta hur det är där uppe. Om det inte finns någon åtkomst till taket, är det en lagstadgad brist, eftersom det skulle vara släckningsmöjligheter vid brand. Om taket ser torrt ut och fint och luktar okej, kan du stödja takrapporten, eftersom värderaren borde ha varit på taklocket och gjort sin utvärdering i förhållande till luftning, skada etc.

ADVERT

Mest populära