All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Checklista för dålig Digital TV

Användar Survey of Media Authority visade att många är missnöjda med de nya digitala TV-tjänster. Ändå finns det inte så många klagomål som du skulle tro. Många av klagomålen är dock mycket höga.

För att undvika att byta ner byxor när det klagar, kan det vara värt att gå över enheterna och anslutningarna först. Faktum är att det finns mycket blunder du kan göra, vilket ger åtminstone lika dåligt ett resultat som leverantörens blunder.

Särskilt om du ansluter ny utrustning till en gammal anläggning finns det några fällor. Detta gäller både kabel-TV när du byter till digital tuner och RiksTV ansluten till gammal antenn.

(Och kom ihåg, det finns ingen gräns för de dumma misstag du kan göra, även om du har goda kvalifikationer och erfarenhet. De mest banala misstag görs ofta av de mest kompetenta ...)

Här är vår lilla checklista med Fem enkla men viktiga punkter:

1: Kontrollera att kablarna är i ordning.

Använd en kabel för att ansluta den nya rutan, men det kanske inte är tillräckligt länge. Om du använder den nya kabeln mellan avkodaren och TV: n och använder den gamla kabeln som sitter på TV: n mellan väggen och avkodaren, kan du uppleva problem. Den gamla kabeln kan vara mörk och skölden kan hänga i några tunna trådar. Så fort du börjar flytta kan det till och med försvaga eller bryta helt. Detta kan hända inuti kontakten, speciellt om det är den gamla typproppen med skruvar som håller fast kabeländarna.

Kabeln har sett sina bästa dagar ... Visa mer

Nya kablar med rätt längd sparar dig ändå för problem.

2: Har du en gammal antennförstärkare?

Många hus har tv-kablar runt huset, helst med en antennförstärkare ansluten om det finns långa ledningar. Med digitala TV-signaler krävs mer av antennförstärkaren, den gamla kan helt enkelt inte fungera på digital-TV.

Kanske har du lagt till en ny, lång kabel till den nya plattskärms-TV, men i bästa fall får du bara hackad bild och ljud. Då måste du söka efter en specialistaffär och köpa en antennförstärkare som täcker hela det önskade frekvensområdet.

Denna antennförstärkare gör jobbet! Visa mer

Det billiga du köpte hos Clas eller Biltema fungerar inte längre.

Detta gäller både RiksTV och cableTV, signalerna är desamma.

3: Antennen pekar inte i rätt riktning.

Om du köpt en RiksTV-avkodare, kontrollera den avsändare som du tidigare använde som antennen riktar sig mot. Inte alla sändare ger dig alla frekvenser du behöver, och nya sändare har kommit fram. Kontrollera därför signalstyrkan genom att ändra antennens läge och riktning och välj sändaren där du kommer att få alla kanaler du har beställt.

Framsidan av antennen ser OK, men då får vi ingen signal mer

4: Du har inte valt RGB-utgång på SCART

Om bilden är värre än du förväntat måste du kontrollera om din TV kan ta emot TV-signalen som RGB på SCART-kontakten och välj detta på avkodaren.

kan också kräva att du väljer en annan SCART-kontakt på baksidan av TV: n.

Välj rätt signaltyp Visa mer

Om du har en ny plattskärms-TV och en avkodare med HDMI, kommer du självklart att använda den här istället. Skillnaden mellan RGB och HDMI är inte alltid synlig på standard TV-signalen.

5: Bromsning i ljudet

Om det buzzes i högtalarna kan det här bero på en jordslinga eller annan markpotential på nät- och kabel / antennsystemet.

Galvanisk separation är viktigt! Visa mer

Lösningen på detta är att ansluta en galvanisk partition till antennkabeln. Det brukar se ut som en dubbelplugg och ska anslutas till vägguttaget. Då återupptar du signalen i sig, men ingen vanlig jordning via kabelskärmen och jordningen på TV-apparatens vägguttag eller andra enheter som är anslutna (inspelare eller förstärkare).

De flesta nya produkter är dubbelisolerade och har ingen jordning på nätsladden. Inbyggd galvanisk separation har också blivit vanligt.

Fortfarande inte nöjd?

Om du har kontrollerat allt detta och fortfarande inte är nöjd, ring bara till din återförsäljare eller signalleverantör. Med ett gott samvete.

De som har fler tips kanske vill dela dem med oss ​​i forumet nedan.

ADVERT

Mest populära