All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Kontrollera vad järnet kan användas

Det finns få saker som är så frustrerande att upptäcka att det vackra trä- eller parkettgolvet har repats och repats. Men det händer, nästan hur försiktig du är. För fotbollsskor och höga klackar, järnvägar och bilar är det tyvärr ofta inte så mycket som innan trägolvet har blivit utsatt för synliga skador.

Men innan du läxar barnen eller grannen dam som klev in i stilettos kvällen innan du ska fånga detta trick, som sägs kunna räta ut markeringarna i trägolvet i en både snabb och inte minst prisvärt sätt.

våt trasa och stryk järn

Det är den amerikanska inredning och design webbplats Apartment Therapy som har tippat lagarna kommer att hjälpa dig med små hack och repor i golvet. Och komplicerat kan rådet inte sägas vara. För allt du behöver enligt webbplatsen är det en järn och en våt duk.

TRYCKA DENNA TRICK: Hur bli av med denna spricka. Foto: Foto: Trine Jensen

Fungerar bäst på obehandlat trä

Nu parkettgolv har en stång

Enligt Lägenhet Therapy är den absolut mest effektiva att använda denna metod på obehandlat trä.

- Tyvärr har de flesta trägolv eller trämöbler i vårt hem idag behandlats med någon form av ytbehandling, förklarar platsen.

- Vissa typer av behandlat träarbete kommer att använda det här tricket, men det beror helt och hållet på vad som används för att försegla och belägga träet.

TIPS: Vissa typer av träverk kan bli vitaktiga när de utsätts för ånga. Därför kan det vara värt att prova en liten synlig fläck på golvet innan du gör samma sak på den faktiska riven eller hackad i golvet.

Thomas Orskaug vid Institutionen för Tritonics instämmer.

EN ANNAN KOPPLING: Detta sätter dig på toppen av sprickan eller hackad. Foto: Foto: Trine Jensen

- Denna teknik kan troligen användas på oskyddade golv, men jag skulle vara lite försiktig med golv som har lackerade eller belagda på annat sätt, förklarar Orskaug klicka bostäder.

Att tillföra järn själv

- Värme i kombination med fukt, som du får med järn, kan markera ytbehandlingen.

Orskaug förklarar att det är ett mer eller mindre känt trick att du kan ta bort hackad i obehandlad furubord med en varmvattenduk.

- Ångstången kommer att skapa samma effekt, bara ännu starkare.

Hur man gör

Apartment Therapy testade först teorin om ett Ikea-bord i obehandlat trä.

- Även om det sägs att denna teknik fungerar i princip bättre på nyare hack och varumärken, försökte vi detta på ett bord där varumärkena hade varit där under ganska lång tid redan, förklarar hemsidan.

Förfarande:

1. Fukt riven eller hackad

2.Applicera en fuktig trasa eller pappersduk

3. Skruva järnet till den högsta inställningen och stryk över den fuktiga trasan i cirkulär rörelse. Var försiktig så att du inte håller järnet tyst i samma position som du kan bränna både duken och ytan på bordet. Var noga med att använda mycket ånga. Gör detta i några minuter och kolla resultaten ibland på vägen. 3-5 minuter ska varas.

Massivt trägolv

Med samma procedur som ovan testades metoden även på massivt trägolv. Några strimlar och några djupare hak kontrollerades om de svarade på samma sätt som när man använde metoden på obehandlat trä.

STRUKTUR: Använd mycket ånga när du stryker över sprickan. Foto: FOTO Trine Jensen

Resultat: Både chips och repor var nästan försvunnit, vilket indikerar att metoden är också effektiv på golv och ytor som har behandlats. Men det var inget problem alls, eftersom det kan vara en liten skada på ytan själv, dvs färgen.

Har du hört talas om tandpetare?

- Om du vet exakt vilken typ av ytbehandling som finns på ditt golv, kommer det förmodligen att betala för sådan behandling att strimla området och ladda om, förklarar webbplatsen.

Effektiv på små hack

Sigurd Eide av Institute of Wood Technology tror också metoden kan vara effektivt att använda, speciellt om det är bara talar om små hack eller repor.

- Det gamla tricket att ta varmt vatten på ett papper och skrapa kommer faktiskt att fungera, Eide bekräftar att klicka Bolig.

- Detta gör att trädet kan expandera och därmed stänga hakan. Men jag antar antagligen att metoden är effektivare på mindre chop än det kommer att vara på skador som är stora och djupa.

Wood lim och spackel

Om hack eller skador på golvet i något större och mer synliga striden, rekommenderar Eide att bedriva en metod som innefattar trälim och kitt.

- Det är inte så komplicerat, men faktiskt ganska effektivt, bekräftar experten.

FÖRE: Talen var både djup och synlig. Foto: Foto: Trine Jensen

- Metoden fungerar på både små och även större notch, och i princip består av att ha lite trälim i skåran eller fördjupningen i golvet, och sedan gå över med en spackel för att jämna ut.

Gips för att tvätta parkett

Eide förklarar att även om hakan är mycket djup kan du också använda träkrom blandad med lite fint sågspån.

- En gnista helst i plast är alfa omega i reparationer, förklarar Eide.

- Detta används för att smidas ut. Det är också bäst att till och med utjämna den mousserande massan. Då stänger du hakan utan att förstöra något av materialet runt.

Eide påpekar att det är ett mål att få jobbet så snabbt som möjligt.

- Om du väntar på att kolven torkar, kommer sandpapper att använda sandpapper för att ge en annan ytstruktur än plan yta, förklarar experten.

- Detta kommer att tyckas och kan vara skadligare än det faktiska hackade, speciellt för obehandlat trä.För behandlat träarbete, behandla den borstad ytan igen efter borstning.

Solid bläck makeup bort repor

Roger Bergman med ABS Parkett Group Norway AS har också hört om hur ånga för att vara ett effektivt hjälpmedel vid räta ut bucklor och repor i trä, men fortfarande tror att det finns andra metoder för att garantera bättre och mer varaktiga resultat.

- Det ser ut som det går bra med strykjärn på vissa ytor och med dämpning är som att säga känd, men det är inte allt som fungerar, förklarar Bergman klicka bostäder.

- Vad vi spenderar på skåran i parkettgolvet i dag, och det är både effektiv och enkel att använda, fast bläck.

AFTER: Det enkla tricket håller ett bra mål när det gäller att försegla sprickan i golvet. Foto: Foto: Trine Jensen

solid ink, som fungerar som ett slags makeup stapelvara för golv och träslöjd, ska köpas i många olika färger, så det borde vara möjligt att hitta en som passar ditt golv.

Förfarandet är enkelt.

- Du värma upp en mejsel med en brännare, satte stiftet på järn och låta flytande vax droppa ner på scenen, berättar Bergman.

- Håll mejsel 15-40 graders vinkel till substratet. Vuxen växer hårt när det botar, och du måste ta bort överskottet med en skrapa eller stålull.

Eide håller med om att det här förmodligen är den mest effektiva metoden att bli av med hack och mindre skador.

- Dessa sminkuppsättningar är som ett tätningsmedel som används för reparationer. Dessa finns i olika färger och du kan få en nästan osynlig reparation.

Läs också:

För att behålla din parkett

Här är de hetaste interiörbilder

Hur sminka dig bort repor med valnötter

Detta hem är inrett med möbler som kan ta stryk

smältande vax: Dessa stiften fungerar nästan som smink för tratten. Foto: PHOTO: Norsk Treteknisk Institutt

ADVERT

Mest populära