All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Kontrollera hennes bästa trädgårdstips

Utomhusområdet var en gång en parkeringsplats. Nu spricker den över blommor, träd och örter i trädgården Mette Stenholt Schau (51), värd för "Grön glädje" på NRK.

- Det finns alltid något att röra med, säger Mette.

Hon har blommiga gummistövlar uppe i sängen och drar upp en stack av maskrosor.

Avsätt tid

TV-tittare är vana vid att se henne när hon besöker fina trädgårdar runt om i landet. Dock investerar hon mycket tid utanför sitt eget hem i Larvik. Eftersom det inte hjälper till att komma undan arbetet.

- Du måste ställa in tiden för att vara i din gård. Du får inte en engelsk premium trädgård om du inte gör det, säger Mette.

Men du behöver inte ha sådana ambitioner för ditt gröna utrymme. Att ha en vacker och välskött gräsmatta dekorerad med vackra blommor är mer än tillräckligt för att skapa ett uterum du tycker om att arbeta med.

Det är inte minst viktigt att du tar en ordentlig titt på de olika behoven hos de olika växterna du vill ha. Någon kommer ha mycket solsken medan andra kommer att ha mest skugga. Medan tomatplanter måste vattnas hela tiden, är gräsloven mer robust.

- Var noga med att plantera på rätt plats och växterna har tillräckligt med mark, säger Mette till här och nu.

Mettes bästa trädgårdsfräsare

Rensa

Skapa en tom duk. Klipp gräset, gör raka kanter på sängen. Bli av med papperskorgen och rak.

Växt Stort

Blomstersängar måste vara stora. Sprid inte små blommor och buskar i små mängder genom hela trädgården. Samla allt i stora grupper, och var inte rädd för växter som äger rum. Låt det inte vara en tunn blomma blommor mitt emot väggen. Fyll också sängen.

Gjødsle

Här är många som drunknar. Om du inte vill gödsla eftersom du inte gillar att klippa gräset, får du inte en trevlig gräsmatta. En trevlig trädgård kräver gödningsmedel.

Pussel

Du måste spendera tid på din gård. Plocka ut ogräs, skära ner det och se till att det är bra med vatten. Ju mer du söker blommor, gräs och buskar, desto mer kommer du att få det för det.

ADVERT

Mest populära