All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kontrollera den här berget!

Den fantastiska utväg, Rak Jebel Al Jais Mountain Resort, planeras i bergen i Ras al-Khaimah-området i Förenade Arabemiraten. Anläggningen designades av Byrån för Metropolitan Architecture (OMA), och som ni kan se från bilderna i serien längre ner på sidan planeras en helt fantastiskt och annorlunda Mountain Resort, åtminstone i arkitektoniska avseenden.

Dyraste i världen

Bo i dammen?

Planen kommer att omfatta hotell, bostäder, affärer, restauranger, kontor, konferenscenter och utställningshallar. Besökare kommer att kunna flytta mellan olika områden av området med hjälp av linbanor och hissar. Du kommer också att kunna glädjas i att bo i en damm eller njuta av trädgårdar och pooler på hustaken på den annars vilda berget.

Världens högsta byggnad är klar

Intervention

Den luftiga projektet går leden med liknande excentriska byggprojekt i denna region. Med tanke på de stora projekt som redan byggts eller byggs upp på detta område tvivlar vi inte på att företagarna tror på allvar. Frågan i denna finanskris, är om detta kommer att förverkligas nu, eller om det blir på is - precis som väldigt många andra excentriska projekt i ökenområden runt Persiska viken och på andra håll i världen.

Helt nya landmärken

Kritiska röster ifrågasätta detta projekt med tanke på bevarandet av naturen, och att inte tala om (o) ansvar genom bete sådan utväg i ett område med en sådan begränsad tillgång till vatten.

Foto: OMA

Foto: OMA

Foto: OMA

Foto: OMA

Foto: OMA

Foto: OMA

Foto: OMA

Mer om balsam på arkitekter Hemsidor: Oma. eu

ADVERT

Mest populära