All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Billigaste och bästa!

Om testet:

Maskinen har testats av kocken Victor Ramos, av ISS, som kontrollerar köket i Egmont-byggnaden. Han ansvarar för att servera upp till 400 personer lunch varje dag och i två veckor har använt maskinerna för kökets dagliga uppgifter. Under dessa två veckor använde kockarna bara dessa maskiner.

Kocken har gett maskinerna tärningar i sju olika kategorier; piskning, piskning, blandning och kapning av deg, stänk och spill och användarvänlighet. Eftersom maskinerna har två olika egenskaper i den form som man kan göra puré och den andra skuren och rivna, har de tagit sina tärningar.

En bra köksmaskin kan hjälpa dig med många arbetsrelaterade uppgifter i köket, men det kan vara en dyr investering och det är inte alltid lätt att veta vad du ska välja.

Ofta är valet mellan Kenwood och Kitchenaid, så Chef Victor Ramos i Egmont har just testat dessa två maskiner i sitt kök. Ramos och hans personal gör lunch för över 400 personer varje dag.

De modeller vi testade var Kenwood Chef Sense XL 6, 7 L och KitchenAid Artisan Kitchen Machine 6, 9 L.

Victor Ramos var imponerad av hur bra båda maskinerna lyckades, men definitivt en favorit.

- Användarvänlighet är det viktigaste

- Det är viktigt för oss att en köksmaskin har så många funktioner som möjligt, så vi behöver inte använda många olika maskiner. Att det både kan klippa och piska. Och då blir det lätt att städa, säger Ramos.

Det finns gott om köksredskap som du inte behöver. Han betonar också att det är viktigt att maskinen är lätt att förstå.

- Det här är viktigt eftersom vi är så många som använder den. Till exempel borde polisen inte hämta mig varje gång de använder maskinen, säger kocken.

Därför blev Kenwood kockens favoritmaskin.

- Kenwood-maskinen, som jag gillade bäst, är nästan en professionell maskin. Det var inte så stora skillnader från det som vi brukar använda. Speciellt när det gäller att piska och styva. Det här är en väldigt stabil maskin, säger Ramos.

Vinnande på design

Det finns en anledning till att Kitchenaid ofta pryder bostadsförråd, och det vinner tydligt design, men annars är det Kenwood som rensar ut med seger.

Kenwood är stadigare, mer användarvänligt och inte spilla så mycket som Kitchenaid maskin

- Men med alla medel, båda maskinerna är bra och kök Aiden är mer än tillräckligt bra för ett hem kök, säger Ramos.

Han kan tillkännage att det inte har varit några problem med någon av maskinerna.

Got Ride

Under de två veckorna som Victor Ramos använde maskinerna i köket, gick båda maskinerna bra.

Maskinerna användes för att piska och piska när köket gjorde maräng, tiramisu och chokladmousse för cirka 400 personer.

- Kitchenaiden är extremt snabb, men Kenwooden slösar mindre, säger Ramos.

Maskinerna användes också för att blanda och hugga degen som huvudköket skulle baka focaccia.

Suppressorer i stora mängder

- Här är du väl medveten om att Kenwooden är brantare än Kitchenaid när mängderna blir lite större, säger Ramos.

Kenwooden blandade två kilo jordgubbar och fem kilo bananer för smoothie och Kitchenaid revade, bland annat fem kilo gurka till tzatsiki.

- Vi använde Kitchenaid för att förbereda salladsbaren. Det är väldigt snabbt att byta från rasp till knivblad och snabbt demonteras för att skölja mellan de olika grönsakerna, säger Ramos.

ADVERT

Mest populära