All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Kanalpaket på plats

->

Alla de största norska kanalerna ingår i RiksTVs grundpaket för det digitala marknätet när det öppnas till hösten. Fotbollsentusiaster kan njuta av sig - de tre viktigaste ligorna Tippeligaen, Champions League och Premier League kan ses med det nya marknätverket.

NRKs fyra TV-kanaler och 13 radiokanaler är fritt tillgängliga i nätverket. TV2: s huvudkanal kan du prenumerera gratis fram till 2010. Totalt innehåller kanalpaketet drygt 20 TV-kanaler och 16 radiokanaler. Efter att NRK och TV 2 har stängt av det nuvarande analoga transmissionsnätet, kommer mer kapacitet att utökas i det digitala marknätet. Det kommer att finnas utrymme för 40 + TV-kanaler.

- Mätat efter norrmännen sjömän i fjol täcker Nationalpaketet och NRK-erbjudandet 94 3 procent av vad folk tittar på. Dessutom är vi mycket glada över att erbjuda två helt nya kanaler, Viasat4 och en ny kanal från TVNorge. Dessa kanaler är etablerade på grund av RiksTV och det digitala marknätverket, och kommer att lanseras i september, säger Espen Thorsby, VD för RiksTV.

Det digitala marknätet, som täcker minst 95 procent av landets hushåll, möjliggör flera kanaler i etern. Signalerna är trådlösa och kan spelas in med en vanlig TV-antenn.

189, - av månaden Paketet med alla de viktigaste norska kanalerna kostar 189 kr. i månaden. Det totala priset inklusive skatter blir 3188 kr. det första året och 2988 kr. från det andra året. Kingdom Package är således en av de billigaste digitala TV-erbjudandenen på marknaden.

De som vill ha Rikspakke på flera tv-apparater får 70 procent rabatt på prenumerationen på de andra enheterna. De som väljer Kingdom Package i ett år kommer att få den önskade digital-tv-mottagaren till ett högt subventionerat pris.

Läs också:

Våt vägg gör ont värre

Våt vägg gör ont när man målar. Vänta på torrt och varmt väder innan du målar huset, experter rekommenderar.

- Vårt erbjudande är billigare än de vanligaste kanalpaketen för satellitföretag. Till exempel är rikspakken 20 procent billigare än Canal Digitals grundläggande satellitpaket, säger Thorsby.

Epen Thorsby, VD för RiksTV. Foto: Scanpix

Mycket sport

Sportentusiasterna kommer att få sina behov väl täckta av RiksTV. Förutom sport erbjudandet i Kingdom Package, är det möjligt att prenumerera på tre kanaler från Canal +, med en kanal som en ren sport kanal.

Före Tippeligastart nästa år hoppas RiksTV också ha TV 2 Sport.

- De som använder parabolantennen måste vara både Viasat och CanalDigital kunder för att se Tippeligaen, Premier League och Champions League. Vi kan erbjuda de viktigaste spelen från alla dessa ligor, eftersom vi distribuerar TV 2, TV 3 och Canal + ", säger Espen Thorsby.

Ökade kostnadsfria erbjudanden

Förutom NRKs kostnadsfria erbjudande erbjuder RiksTV tre gratis kanaler fram till 2010.Dessa är TV 2, lokal TV och öppen kanal. RiksTV anser att de lokala TV-stationer eller allmänheten intar en särställning i licensen för marksänd, och därför kan de vara fria kanaler utan att andra programföretag måste erbjudas samma.

Läs också:

Introducerar Passive Passionouse

Lågt energibolag lanseras nu som ett målhus.

- Det fria erbjudandet på marknätet är unikt, inga andra norska TV-distributörer erbjuder idag gratis kanaler. Vi tror fortfarande att många väljer att beställa rikspakken. Mer än 75 procent av det norska folket betalar redan för att ha fler kanaler, men det ger också dem som använder vanlig TV-antenn förmåga till flera kanaler och ett utökat utbud program, säger Thorsby.

När det digitala marknätet öppnas under hösten blir det mycket lättare att få digital-tv i Norge. En vanlig tv-antenn och en avkodare är alla saker som behövs för att få digital-tv.

- Vi kommer att vara det enklaste sättet att digital-TV. Våra signaler kan tas praktiskt taget var som helst. Vi kommer därför att vara ett attraktivt erbjudande för alla, oavsett om du bor i en villa i stadsdelen, lägenhet i staden eller behöver TV i kabinen eller båt. Vi skapar också valfrihet för bostadsföretag och fackföreningar. Vi vet att många bostadsbolag vill ha mer konkurrens för TV-erbjudandet, och nu får de det, säger Thorsby.

Många ville delta Omkring 60 kanaler kämpade för att delta i RiksTVs grundläggande paket. Många förlorade matchen, och internationella kanaler som CNN och BBC har inte inkluderats. RiksTV anser att nyhetskanalerna för NRK och TV2 kommer att täcka behovet av nyhetskanaler och vara ett bra erbjudande. Det viktigaste kriteriet för valet av kanaler har varit att kanalerna håller en norsk profil, kvalitet, popularitet, pris och bredden av kanalen erbjudandet.

Dessa kanaler inkluderar:

 • NRK
 • TV2
 • TV3
 • TVNorge
 • TV 2 Zebra
 • Discovery Channel
 • The Voice TV
 • SportN
 • TV 2 filmkanal
 • TV 2 News kanal
 • Viasat4
 • Disney channel
 • TVNorge2
 • National Geographic
 • Animal Planet
 • Lokal TV
 • Öppna kanalen

ADVERT

Mest populära