All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Förändring och fantasy

- Ett fåtal rullar kan ändra ett rum totalt. Det är så spännande med tapeten!

Inge Arthur Aasen Fantasy Interior har sålt förlust i 30 år och börjar närma sig 60

- Jag började med att importera textilförlust och var ganska stor på den. Men då försvann den. Jag väntade länge för textilförlusterna att komma tillbaka. Slutligen var jag tvungen att gå över till enfärgade vinylband och köpte alla speciella samlingar från Italien. Men plötsligt kom väggmurarna, säger han.

Fyra anställda

Och än en gång var det nödvändigt att förändras. Kontakter kopplades till nya leverantörer. Så småningom hämtade Eva Bakurowitz - en kvinna med en lång hastighet i tapetindustrin - och tog med sig flera nya kvalitetsproducenter. Nyligen började Tom Christian seriöst i företaget, och Fantasi Interiør omvandlades till en flexibel leverantör av designband med fyra fast anställda och tre agenter.

- De som tror att vi är ett betrodda, gammaldags företag måste tänka igen, säger Inge A. Aasen med ett brett leende!

Ombyggnad

Älskaren ligger löst i lokalerna. Företaget har sedan många år varit i affärslokaler på Åssiden i Drammen, och ibland byggs lagerhanteringen idag. Lagret är tillräckligt stor för förlusten lådor och böcker samt alla 45 kollektioner är fyllda, och fortfarande finns det utrymme för att vax dukar, fönsterfolie och textilfärger. Men eftersom antalet artiklar har ökat kraftigt kan plockningen göras mer rationellt. Inom det kombinerade kontoret och utställningsrummet är golvet friskt, möblerna är moderna, och väggarna används naturligtvis för att visa upp tapeten.

- Vi är små, men får fortfarande små jafs från marknaden. Varje vecka får vi nya kunder. Utvecklingen har varit trevlig de senaste åren och vi ökar ytterligare i år, säger Inge Aasen.

Företaget säljer över hela landet, till inredningsbutiker, färghandlare, byggprodukter och kedjor, men är en liten leverantör.

- Vi är ett utmärkt alternativ - en liten, liten organisation kan vara mycket flexibel, skryta Inge av sig själv och fortsätter tillsammans med ännu ett skratt salva:

- Vi är inte den största, men vi är mest trevlig!

Kunderna väljer

Eva Bakurowitz har med sin långa erfarenhet från andra tapeter leverantörer väckts i nya rutiner på lanseringar och hur de arbetar på att utöka sin försäljning av samlingar. Nu har de fasta lanseringsperioder i januari och augusti. Det är sant att det finns kontinuerliga undantag från dessa, och nya samlingar lanseras lite i nya och inte när de är tillgängliga.

Företaget har valt att inte ha vanliga bokpaket där butikerna prenumererar på ett visst antal tapeter varje år.

- Säljare kommer att ta med något nytt när de anländer.Vi ser hellre att de tar 4-5 böcker vid en tidpunkt som de kan presentera djupare, och i stället göra flera besök till varje kund, säger Eva Bakurowitz.

- Mängden av underskotts böcker gör att vi ofta tycker att det är svårt för personalen i butikerna för att hålla reda på vad de olika samlingarna innehåller och därför är det mer tidskrävande att vägleda konsumenten i en försäljningssituationen.

Bakgrundsutveckling

- Idag är det stort fokus på media tapeter. Kunderna är oroliga över det, och butikerna är oroliga över det. De butikshållare som bäst kan styra kunderna och som har det bästa sortimentet, säger hon.

För Inge Aasen och Fantasi Interiør har det inneburit en ökning för att få fler anställda.

- Nu har vi blivit mer attraktiva och mångsidigare.

- Du var inte många år sedan du började gå runt kvarteret där hem för att sälja avvecklade tapetrullar billigt, ler Inge med riktnings son Tom Christian som sitter med din mobil headset på huvudet, på sin ordinarie skrivbord i den kombinerade showroom och kontoret.

Kommer att gå i skogen

Han är anställd som säljare, ansvarig för distrikt Rogaland Agder, Telemark, och delar av Buskerud, samt att se till att hålla din verksamhet vid liv i sociala medier och internet. Förutom att göra flera saker innehavare Inge, Eva och Tom Christians Geir Igesund viktigast & rdquo; potatis & rdquo; . Han är anställd som en lagmedarbetare.

- Jag är nästan 60 år och har gjort detta i 30 år, så när Geir har avslutat sin pappaledighet, jag ser fram emot normala arbetsdagar och helger off. Jag tror att jag förtjänar att jobba lite mindre, och vill använda min nyförvärvade ledig tid i skogen och på barnbarnen, säger Inge.

- Jag älskar att gå till himlen! Och jag älskar mina barnbarn!

ADVERT

Mest populära