All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Utmanande trappa

Så, alla som har börjat jobba med att måla en trappa vet hur vridning det kan vara. Som med alla andra renoveringsarbeten är du långt ifrån planering i förväg.

Vid målning av trappor är inköpsborstar som kan fästas på en förlängningsaxel en bra start.

Fler fördelar

Jostein Brekka

Med en bra förlängningsskiva når du höjden när du målar. Då undviker du risk för liv och hälsa på instabila stegar, slingrande trappsteg eller gamla avföringar.

- Att få borsten på en skovelaxel ger dig fler fördelar. Du utökar intervallet avsevärt, och du kan lätt nå höjden. På vissa ställen, till exempel i trappor, kan det ofta vara svårt att få stegen ordentligt. Med skuggan av spänning får du det problemet, säger Jostein Brekka, chef för handel och utveckling i Jordanien.

Undvik tårskador

Förutom att nå var du än vill, minskar användningen av förlängningsaxlar också kroppsbelastningen.

- Vi vet att arbetet över axelhöjden är både mycket tröttsamt och stressigt mot kroppen. Skulle du måla mycket är kroppen utsatt för repetitiva och okända rörelser som kan leda till slitage, säger Brekka.

Rätt utrustning för målningsjobb

Som med andra jobb är bra utrustning ofta viktig för de bästa resultaten. Jordanien har 100 mm breda inomhusborstar i både Perfect och Ultimate-serien som är utmärkta för denna användning.

- Borstarna kan också vara handhållna. De är väl i hand och ögonen är vinklade på ett sätt som minskar belastningen på handleden ", förklarar Brekka.

Tillverkaren har också nyligen utvecklat en kort förlängningsaxel som passar inomhus - där det inte alltid finns tillräckligt med utrymme runt.

- På vissa ställen kan det bli lite trångt. Därför har vi utvecklat en kort förlängningsaxel som är speciellt lämplig för inomhusbruk vid målning i trappor, tider och andra smala platser ", förklarar Brekka.

Justerad vid alla vinklar

Om du har en trappa där det finns svårt att nå platser kan en justerbar vinkel vara lösningen.

- Den justerbara cylindern gör det lättare att ha en bra vinkel mot ytan när den används med en förlängningsaxel. Det är mycket lätt att använda eftersom det kan justeras i alla vinklar, men det ger en lite grovare yta eftersom det är avsett för utomhusbruk, säger experten.

ADVERT

Mest populära