All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Utmaning: 1000 kilometer i Nissan Leaf!

Ja, vi vet det. Elektrisk bil är inte den sexigaste man kan gå runt i. Åtminstone inte historiskt. Men i autofilredaktörerna har fler människor kommit fram till vad som kan kallas den första anständiga elbilen, Nissan Leaf.

För att ta reda på om det här verkligen är en sak, har vi bestämt oss för att göra ett något annorlunda bilprov. Det som verkar vara en vanlig resa för de flesta bilar kan tyckas vara ett oöverstigligt hinder för de flesta elbilar. Vi talar om det långsiktiga.

Vad är en lång resa?

Det är en bra fråga. Tvärtom måste vi säga att definitionen är ganska grumlig, men det borde vara lite distans. Tre fjärdedelar av kilometer är långt borta obligatoriska. Resan ska vara så lång att man måste ha en måltid, kanske två.

Vi bestämde oss för att Nissan Leaf skulle vänja sig på en så lång resa. Det kommer att korsa Norge över det tjockaste - från Oslo till öst till norra fjordkusten mot väst. Torget måste vara över 1000 kilometer lång, rundresa. Och det måste ske under en kortare tid ...

Det redaktionella Västkusten norska, Stein Inge Stølen, som får uppgiften. Han lovade att vara gift på 17 maj fest och bekräftelse i Nordfjord och har fått en bit av himlen Nissan Leaf tillgängliga. Och bara för att göra resan lite mer intressant: Han ska ta med flickvänens bunad som måste vara på Sandane före 17 maj! Det är bara cirka 500 kilometer från Oslo.

Leafens utbud, frågar du? Omkring 150 kilometer, plus minus ...

DAG 1

10: 00

"Efter en kort resa till Birger N. Haug i Baerum, jag ange riktningen mot Gol Det beror på att en snabb station laddning, som ger blad. 80% batterikapacitet på bara en halvtimme genial Vad är inte fullt så lysande, avståndet mellan Bærum och Gol -.!. det är i själva verket 175 km i kontinuerlig uppförsbacke ... kanske ser jag måste hitta ett uttag på vägen tillhandahålls ".

Både bilen och föraren behöver energi. Stølen kan också bekräfta att det faktiskt smaker batterisyra. Foto: Stein Inge Stølen mer

13.. 00

"Jag kunde kanske ha lyckats mig till Gol, men mina nerver kunde inte bära spela ett kort stopp vid Fla där Thon Hotel Bjørneparken låt mig låna en plugg Efter en timmes laddning, hade jag fått ytterligare fyra mil på området, vilket ger mig en säker marginal att krypa upp i backen till Gol. "

Gol Auto är en bil återförsäljare av den gamla goda sorten. Datsun i förgrunden var den tredje bilaffären som någonsin sålts. Foto: Stein Inge Stølen mer

16: 30

"Tack vare snabbladdaren i Gol Auto batteri var upp 80% efter bara en halvtimme.Det var värre med föraren, som hängde igen efter käften. Autofile-personer har alltid tid för lite bil prat, särskilt när bilaffären har två vackra klassiska Datsuner stående! "

18:30

" Smuts, smuts, smuts! Jag har fel ... är det möjligt? ? Visserligen bara en och en halv mil, men när sträckan och avståndet till destinationen är ungefär samma behöver jag varje meter ... Nu har jag plockat upp mig på Hemsedalsfjellet. På min dator står det att jag har 28 kilometer avstånd igen. Det är över 80 kilometer att bo på lodgen i Årdal ... nu är jag verkligen inte säker på om det här går! "

Kommer Stølen att få krediten (och civilstånd) före den 17 maj? Följ ...

ADVERT

Mest populära