All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Noggrant med motorsågen!

Med hjälp av alla motordrivna elbolag har trädgårdsarbete nästan blivit en bris. Enligt Newswire har också blivit mycket billigare och kraftfull motordriven trädgårdsprodukter är nu i det offentliga rummet.

10. 000 tummar

Men ivriga (eller låtsas) trädgårdsägare glömma investerar i skyddsutrustning. Och det är tyvärr alltför lätt att skära mer än bara gräs eller häck. Siffror från If visar att omkring 8 000 norrmän skada sig själva genom trädgårdsarbete under sommaren.

Lär av proffsen: Använd skyddskläder! Foto: istockphoto. com Visa mer

?? Människor köper utrustning för trädgårdsarbete som aldrig tidigare.

Men vi önskar att fler ihåg att förvärva skyddsskor och handskar också, säger Magne Teigland, ordförande i järnaffären för att Newswire.

Han varnade att ta för lätt på uppgifter i trädgården - och efterlyser försiktighet vid användning av skyddsutrustning såsom skyddsskor och handskar. Även om du "bara klippa gräsmattan".

amputerad

från 8 000 som skadar sig varje år får mellan 60 och 80 som allvarliga skador att det ger permanent. I värsta fall slutar det med amputation av fingrar eller tår.

?? Många är slarviga i sin hantering av motorverktyg. Professional alltid använda skydd, men amatör trädgårdsmästare glömma säkerhet, säger personlig manager Tor Kölbel i Om nyhets.

Så vi säger att Alfie Atkins pappa (fritt citerat): Rör inte sågen! - Om du inte har korrekt skyddsutrustning.

Följande skyddsåtgärder rekommenderas:

Lawn Mower: Använd skyddsskor med stålhätta. Visst med glidskydd i sulan.

Hagsaks: Skyddshandske.

Motorsag: Komplett paket.

beställningsarbete på uppgång: Säkring med sele. (Se bara till att du bifoga det till något som är verkligt, i motsats till denna olyckliga mannen.

Dessutom, alla bör ha en första hjälpen-väska liggande hemma. De flesta apotek säljer små baspaket. Detta gäller i allmänhet även de som inte har någon trädgård .

Läs mer på DinSide Housing:
  1. Lämnar - rake eller klippa
  2. för att vårda dig säkra
  3. Ny gräsmatta snabbt rulla ut det
  4. Nya brutalt vapen mot bruna sniglar
  5. Tio tips?! Spring räknas
  6. Om du stack på

Källa: Newswire, Biltema

ADVERT

Mest populära