All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mattor med fläckborttagning garanti

Den fiber, som kallas Marquesa, är inte en ny uppfinning, men lanserar nu den danska mattan tillverkaren Danfloor det som en del av deras matta kollektioner för bostadsmarknaden.

Tio års garanti

Vad är så speciellt mattan fiber är att den är helt tät och färgade. Det betyder att det inte kan absorbera vatten eller vätska - och blir sålunda lätt att rengöra. Du kan faktiskt använda rent klor för att tvätta mattan utan att skada det!

Tillverkaren anser Marquesas gobelänger så hårda att de ger tio års garanti på fläckborttagning, ljusbeständighet och slit igenom.

Rengör mattorna

Rengör mattorna på samma sätt som med andra mattor. Plocka upp fläcken så snabbt som möjligt, till exempel med torrull. Annars kan du använda torrull med kallt vatten för att få vattenlösliga fläckar.

Om detta inte fungerar är nästa steg fläckavlägsningsmedel eller mattrengörare. På de svåraste platserna använd en lösning med 50 procent vatten och 50 procent klor eller rent klor.

Men även om mattan bör ha superkrafter i förhållande till fläckborttagning, betyder det inte att du inte ska få den vanliga dammsugning. Kom ihåg att vakuum efter behov för att förhindra att alltför mycket damm och smuts faller i mattan.

ADVERT

Mest populära