All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Textilplattor med miljöperspektiv

Entreprenör och tidigare chef för företaget, Ray C. Anderson konstaterade redan 1994 att företaget skulle arbeta för en hållbar utveckling och sätta ett mål, "Mission Zero" vilket innebär att bolaget på lång sikt inte får någon inverkan på vår naturliga miljö. Arbetet ägde rum 1996 och är på väg att nå målet kring 2020 som planerat.

-Jag är stolt över att arbeta för gränssnittet.

Robert Boogaard är chef för företagen i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Det står företagets toppchef för företagen i Europa, Mellanöstern och Afrika, Robert Boogaard.

- Som ett företag tänker vi hela tiden på hållbar utveckling och det påverkar även våra anställda i vårt dagliga liv. För att säkerställa att våra verksamheter i minsta möjliga mån påverkar miljön, vi har under många år arbetat för att skapa produkter som är högst återvinnings har vi minskat energibehov kraftigt, dels genom anläggning som uteslutande bygger på förnybara energikällor. Dessutom vi konsumerar i dag betydligt mindre vatten, våra CO2-utsläpp minskade med cirka 90 procent, och vi söker ständigt efter ingredienser som stödjer vårt bevarandefilosofi. Återvinning av olika nylonprodukter är ledande vinster inom detta område, men ar våra produkter är hundra procent återvinningsbara, är en självklarhet.

Återvinning ett sökord

Vid flera tillfällen har vi skrivit om Interface sitt samarbete med Zoological Society of Londonfor samling av skrot och havererade fisknät i Filippinerna, för att utnyttja dessa nylon nät som råmaterial vid tillverkning av nya textilplattor.

- Sedan starten samlade nästan 40 000 kg av garn lämningar, säger Boogaard, - och många tusen lokalbefolkningen har deltagit i detta arbete och därmed fått en välkommen öka intäkterna. Fiskenätet används som råmaterial för produktion av ECONYL®-garn hos det italienska företaget Aquafil. Vi använder det här garnet vid framställning av nya mattor. Att använda återvunnet nylon i mattan är ett av våra viktigaste verktyg i vårt Mission Zero mål.

Samling av kasserade fiskenät är en viktig miljöåtgärd och en förnuftig återvinning av nylon.

Afrika nästa

På hösten det gjordes känt att Interface nu kommer att expandera sin verksamhet i garn sanering genom att städa upp världens oceaner och hav, samtidigt hjälpa fattiga människor till en eftertraktad affärsmöjlighet.

- Nästa år, förklarar Boogard, "Vi strävar efter Afrika, närmare bestämt Lake Ossa-regionen i Kamrun. Verksamheten kommer att expanderas med ytterligare tre regioner under de närmaste tre åren. Vi hoppas att vårt engagemang i dessa områden kommer att ge samma positiva effekter som vi har sett sedan det hela började i Filippinerna under 2012, nämligen att skapa motivation för att rengöra havs- och kustområden för förödande garn rester, ytterligare finansieringskällor för befolkningen och genom samarbetsprojekt ge tillgång till banker så att befolkningen kan låna mikrolån för utbildning, affärsutveckling och tillgång till sparande.

Vårda effekt

VD Robert Boogaard betonar avslutningsvis att dessa projekt i fattiga delar av världen, inte innebär barnarbete, men att barn i byar som deltar i saneringen på stränderna, så att de ska kunna lära sig mer om naturvård och om hållbar utveckling. Interface har nu nått mer än halvvägs till sitt mål, Mission Zero, och har stött på betydande erkännande från det internationella samfundet för sitt engagemang.

Garn projekt ger pengar i fickan till lokalbefolkningen, men ändå få en bättre förståelse för vikten av en hållbar utveckling.

ADVERT

Mest populära