All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Byta diskbänk klokt

Kökbänken är glad att ha en hård åktur. Det måste tåla slitage på vatten, mat, tvättmedel och artefakter som ständigt pressas runt och kan användas som kontorsbord och matbord. Ju mer slitna det är desto snabbare blir det smutsigt. Ergo kommer vid något tillfälle att kräva något tillbaka, när det gäller underhåll och överväganden.

- Många tror att när de har installerat sin nya oljade köksdisk är det så kallade underhållsfritt. Detta är ett missförstånd, för att allt oljat trä måste tas hand om ", säger Osmo Nordic, Tom Eidsether, General Manager.

Godkänd för applikationer

Det finns inget att använda på bänkskivorna i köket. Bara dessa ytor skulle vilja komma i kontakt med mat och andra livsmedel vid en eller annan punkt, och då är det viktigt att vara ledande där. Osmos nordiska hårdvaxolja för bänkskivor, TopOil, har utvecklats exakt för detta ändamål. Den är baserad på vegetabiliska oljor och växtvaxer, är ofarligt i nära kontakt med människor, djur och växter och godkänts i kontakt med livsmedel.

- När Topoil är godkänd för användning på platser som kommer i kontakt med livsmedel, är det också utmärkt för applikationer såsom träleksaker och bitringar och andra träföremål som barn tycker om att sätta i munnen, berättar Eidseth.

Hårdträolja skapar en vattenavvisande, slitstark yta som även är resistent mot hushållskemikalier och kan även användas på bordsskivor, köksskåp och möbler.

Färger

TopOil finns i färglös och naturlig färg, där träets naturliga uttryck upprätthålls. Den kommer i två nyanser av ljus; silkematta eller matt. Om det är önskvärt färgade bänkskiva, det hårda vax olja i kombination med osmos Wood Wax Finish eller Hard Wax Oil pigmenterad som primer före applicering färglös Topoil.

Underhåll

När bänkskivan är klar är det enklare att underhålla. Detta görs med den kvarvarande hårda vaxoljan efter den första behandlingen, polerad med Easy Pad-polerduk - ungefär en gång om året, beroende på användning och slitage.

ADVERT

Mest populära