All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Välj färg för barnrummet

När barnrummet ska målas är det lämpligt att tänka mer än vilken färg väggarna kommer att ha.

- I barnens rum kommer det faktiskt att bli vårt mest värdefulla liv. Oavsett barnens ålder vill vi skydda dem mot dåliga inomhus och allt som kan orsaka allergier och astma. Dessutom brukar barnrummet brukar användas på något mer grovt och aktivt sätt än andra rum i huset, säger Birgitte Finckenhagen från Butinox.

Tålar högljudd

Tvättmaskin: Välj en färg som är lätt att tvätta och som kan tåla lite grov användning. (Foto: Nordsjö) "> tvätt: Välj en färg som är lätt att rengöra och resistent lite grov användning.. (Foto: Nordsjö)

Väggarna i barnkammaren ska uthärda lite extra Crayons märkning, och spill och fläckar på väggarna är inte en ovanlig syn

-. Paint i sådana rum måste tåla slitage och tvätt, säger Finckenhagen

Mette Dahl vid Nordsjö är överens om att måla barnets rum bör vara hållbara, reptåligt och enkelt. att hålla ren

-.. det skall inte bara vara tvättbara, men också lätt att tvätta och ytan bör inte ändra karaktär när det tvättas bör färgen helst vara porfri, så att smuts och vätska lägger ut - nästan studsa ytan . Då är det lätt att tvätta bort fläckar utan är varumärken, förklarar Dahl

att klimat

experternas rekommendationer är att gå för en klimatvänlig färg

-.. bra inomhusklimat är viktigt för hälsan, välbefinnandet och inlärningsförmåga Och det är särskilt viktigt för alla som kämpar med astma, allergi eller överkänslighet Därför bör du tänka på det här när du väljer färg för barnrummet, säger Kristin Haug Merkesdal på Beckers.

Hon får stöd från Johnny Spangen på Miljømal.

- Först och främst bör du vara uppmärksam på avgaser. Kontrollera om färgen innehåller ämnen som kan vara allergiframkallande och kontrollera dem. Dessutom bör du välja en färg med låga problem, rådgör han.

Ja, tack, båda

Idar Stenvold från Pure & Originals råd är att säga som Ole Brumm: Ja tack, båda.

- Gå till en färg som är både miljövänlig, stark och resistent mot spill och repor. Och kom ihåg att färgen inte behöver vara blank för att vara hållbar. Det finns bra matematiska alternativ för dem som vill ha det, säger han.

Birgitte Finckenhagen håller med om.

- Applicera på en färg som är allergivänlig och ger ett gott inomhusklimat, samtidigt som den är extra hållbar och resistent mot grov användning. Det finns anpassade målningar som är avsedda för den här operationen, avslutar hon.

OMHU: Färg till de minsta bör väljas noggrant. (Foto: Butinox) OMHU: Färg till de minsta bör noggrant väljas. (Foto: Butinox)

ADVERT

Mest populära