All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Noggrann spets med gräsmattan

Underlag för trädgårdsmöbler, lekplats, badminton och krocket. Platsen du kan lägga ner med gräs i munnen är en solvärme sommardag. Titta på makrillmoln som skapar små konstverk på en ljusblå himmel.

Gräsmattan har många funktioner och är en viktig plats under sommarmånaderna. Oavsett om du har en trädgård i parkdimensioner eller en tomt i ett lite mer blygsamt format, kan du uppnå målet med drömspelet med planering och lite ansträngning.

Tips för en stor gräsmatta:

  • När snön försvinner börjar du slicka gräset för att ge jorden ett högre Ph-värde. Då hålls mossen på avstånd. Mose ett är ett stort problem eftersom det bryter gräset.
  • Gödda gräsmattan väl under hela sommaren.
  • Gräsmattan borde verkligen vattnas för att hålla den ren. Men om du bor i ett område med bevattningsbegränsningar, kan det vara bättre att inte vatten. Gräset har egenskaper som gör det regn när regnet kommer. Tolererar du några dagar med gult gräs på sommaren, du kan spara mycket vatten.
  • Gräsklippare med samlare gör att du inte behöver raka. Om du inte behöver raka och klippa gräset ofta, kan du lämna gräset. Det ger näring åt gräsmattan.
  • Många tittar på ogräs som ett stort problem. För att övervinna det måste du slå gräset ofta och kanske tillgripa bekämpningsmedel. Men kom ihåg att kemikalier är skadliga.

    Eller du kan förvärva en av de många typerna av mekaniska weed removers som finns i handeln. Det finns också inget fel med användandet av handkraft och nappa vad som kan hittas av ogräs. Ogräs är inte riktigt farligt, och förekomsten av ogräs indikerar ofta behovet av markförbättring. När jorden är i god standard, kommer en del av gräset ofta att försvinna i sig.

  • På hösten stoppar gödningsmedlet så att gräset fortsätter att drabbas innan snön kommer. Du bör inte slå gräset efter slutet av september. Det förhindrar gräshärdningsprocessen. Gräset drar vatten för att växa näring. När tele kommer, blir vattnet gradvis i is. Då försvinner syreförrådet och gräsmattan kan dö. Ett hjälpmedel i detta sammanhang är att spruta aska på snön när våren närmar sig igen. Sedan smälter snön snabbare och gräset får tillgång till syre.
ADVERT

Mest populära