All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÅRets bil 2014: Tesla Modell S!

- Jaaaaa! ! ! Atmosfären var helt elektrisk när Teslas anställda fick höra att de hade vunnit Norges viktigaste körkort.

Även om det sista fältet i Årets bil 2014 var det smidigt och bäst någonsin var det aldrig tveksamt: det skulle behöva vara Tesla Model S.

Se Autofils vintertest av Tesla.

- Vi försökte inte förutse och vi tändde och letade efter plusfaktorer i de andra finalisterna som kunde leda dem till toppen. Men det var inte möjligt att komma utanför Teslaen, juryleder och ingenjör i Dagbladet och Autofil, Espen Stensrud.

- Juryen var enhällig. Helelektrisk Tesla Modell S är årets bil 2014, säger Stensrud efter en lång dag med rättegång och bedömning av tio värdiga finalister på Villa Sandvigen på Old Mossevei utanför Oslo.

- Tesla har denna odefinierade X-faktor som visar något hos människor som inte är intresserade av bilen alls. Det ger en fullständig känsla. Dessutom är Teslaen den första elbilen som arbetar som nummer en bil, säger NAFs jurassist Ulrika Risberg.

2000 såld

Autofil test acceleration.

- Vi förväntade oss faktiskt inte detta. Men jag hoppas att folk har sett hur unik och fantastisk bilen är, säger Kjell-Arne Wold, butikschef på Tesla Norge, som förväntar sig att ha levererat 2 000 bilar under året. Och mer kommer det att bli:

- Vi kommer snart med SUV Model X och en kompakt bil av storleken på BMW 3-serien.

Framtida ser ljus ut!

BMW i3 på silverplot

Även i andra hand kom en elbil, nämligen BMW: s innovation i3.

- Jag var ordentligt upptagen av alla elbilar som deltog i finalen, både Tesla, i3 och VW eUp, säger industridesigner och bilentusiast Bård Eker.

- Här är mycket nytt tänkande. Elbilarna har tagit ett stort steg framåt, och en i3 går lika bra som någon BMW, säger Eker, som också imponerade mycket av finalen minsta, eup.

- Det här är den bästa finalen någonsin. Bilarna täcker ett brett sortiment och applikationer. Alla - absolut alla - levererar något så till graderna. Jag är mycket imponerad, avslutade juryns veteran och bilanalytiker på TNS Gallup, Anders G. Hovde.

Årets bil 2014

1. Tesla Modell S

Den första rena elbilen som kan fungera som en nr. 1 bil. Fördelarna är bortom, rymdjätten och den övergripande upplevelsen fantastiska. Det verkar testas och tar den elektriska bilen till en helt ny nivå. När det samtidigt är billigt och servicekostnaderna är låga är det ingen tvekan: Tesla är årets bil 2014.

2. BMW i3

Den gröna tråden i hela produktionslinjen är något nytt i bilindustrin. Det visualiseras genom användningen av kol som redan är återvunnet i bilens produktion. I3 representerar något helt nytt, men BMW har också lyckats hålla det sportiga DNA med kompakt körning och skarp styrning.En super elektrisk bil för daglig användning.

3. Mercedes-Benz S-Class

Varje gång det lanserar en ny S-klass, sätter den en ny standard. Det är en pionjär av säkerhet med smarta system som vi kommer att se i vanliga bilar så småningom. Pre-crash system som förutser några kollisioner, krockkuddar i säkerhetsbälten bakom och adaptiv farthållare med styrfunktion håller bilen på plats i körfältet, är bara några av de allra senaste. Lyxbilen banar vägen med en distinkt och fulländad kvalitet.

De 10 finalisterna

BMW i3

BMW i3 Foto: BMW Se mer

Lexus IS 300H

Lexus IS 300H Foto: Autogaleria mer

Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class Foto: Mercedes Benz mer

Mitsubishi Outlander PHV

Mitsubishi Outlander PHEV Foto: Knut Moberg mer

Porsche Cayman

Porsche Cayman Foto: Porsche Se mer

Range Rover Sports

Range Rover Sport Foto: Range Rover Se mer

Kia Carens

Kia Carens Foto: Jamieson Pothecary mer

Tesla Model S

Tesla Model S Foto: Stein Inge Stølen mer <999 > Toyota Auris Touring Sports Hybrid

Toyota Auris Touring Sports Visa mer

VW e-Up!

VW E-UP Foto: Knut Arne Marcussen mer

ADVERT

Mest populära