All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Canal Digital problem dekoder

Jag var en av de första i Norge som testade Canal Digital HD-PVR när den gjorde förra året och trots flera barnsjukdomar, gav jag den goda kritiken: det var mycket bättre än den första HD-avkodaren från samma företag och hade bra bild- och ljudkvalitet på både sändningar och inspelningar.

barnsjukdomar?

Men nu har det varit över ett år sedan test och programuppdatering som Canal Digital utlovade har ännu inte kommit trots att både vi och flera av våra läsare har regelbundet fått höra att en "fix" är nu precis runt hörnet Tiderna har vi kommit fram till Canal Digitals kundcenter.

Vad fungerar inte?

Läs mer om varför vi tror att RiksTV och Grundig förtjänar också käke:

 • Varför de aldrig vad de lovar?
 • Allvarliga problem
 • Höj din inköp!
 • ordentligt RiksTV dekoder återvinns

Efter användning av HD PVR i över ett år, detta är vår smörgåsar lista över problem:

 • Usel EPG.

  Onlineprogramguiden har ofta problem med att visa den aktuella TV-serien och undrar vad som händer på tv i morgon, du kommer nästan att glömma det. Eftersom teletekstlösningen är långsam betyder det i praktiken att du förlorar syn på vad som är på TV. Detta gör det också möjligt att göra mycket färre inspelningar till hårddisken eftersom du manuellt måste ange start- och stopptider istället för att trycka på en enda knapp. Vid denna tidpunkt är Gets HD-PVR till exempel ganska överlägsen, eftersom alla kanaler nästan visas omedelbart.

 • Ändra kanal.

  Varje gång du trycker på EPG-knappen, hoppa lådan direkt till Discovery Science, oavsett vilken kanal du faktiskt tittar på. Detta är särskilt irriterande när du tittar på en pausinspelning. Detta återställer ...

 • Pauserot.

  Avkodaren har två TV-tuners, så att du kan titta på en TV-kanal medan du spelar in från en annan. I praktiken är det dock inte så lätt. Om jag till exempel tittar på nyheterna på NRK och en inspelning som jag programmerat tidigare övergår jag automatiskt till den kanal som ska spelas in från. Det innebär också att jag förlorar spela in ett program som jag har använt på pausknappen på, för när jag byter tillbaka till kanalen jag såg, då det är verkligen direktsändningen jag ser.

Rösta

Är du nöjd med kundtjänst hos din tv-leverantör? (Closed)

Nej - inte nöjda (69%) 1537

Well - mestadels bra (22%) 491

Ja - har aldrig upplevt problem (10%) 213

Avstvemningen inte kontrolleras och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Även läsare klagar ...

Och vi är uppenbarligen inte ensamma. Förutom de ovannämnda bristerna får vi fortfarande frågor om dekoder som låser sig själva.Även om vi har undgått detta problem, men våra läsare Frode P. är tyvärr för honom i den andra änden av skalan:

"- Den första rutan jag hade hängt upp minst 1-2 gånger dagligen. Jag ändrade det snart. Mottagar nummer två var inte bättre. Jag kontaktade Canal Digital och de sa att det fanns ett problem med HDMI och min TV (Samsung 40 "6-serien).

De rekommenderade mig att gå ifrån HDMI och använda komponentkabeln. Efter denna ruta bättre, men jag kämpar . fortfarande med lådan hänger nu är det från 1-2 gånger var 14 dagar "

Och detta sade Canal Digital

Varför i hela friden har detta tagit så lång tid

-.? det enda svaret du får är att vi arbetar på en programuppdatering som kommer om några veckor, säger Jørgen Thaule, chef för Canal Digital

-. först är programuppdatering för maträtt ägare, följ sedan uppdatering för kabel-TV-användare exakta datum för lanseringen. kommer i ett par dagar

Jaha, och fel och brister är att fixeras i den här programuppdateringen trots allt många problem med den här rutan

-.? nej, jag kommer inte att svara, fortsätter Thaule Du kommer först att få veta när uppdateringen kommer och jag har inte längre kommentarer om detta.

Väntar du snart?

En ovanlig knapp CIO Trots det verkar åtminstone som om uppdateringen slutligen är på väg. DinSide följer förstås upp det här för att se om problemen löser.

Men vad menar du?

Vi skulle vilja veta om din erfarenhet med denna HD PVR och Canal Digital kundservice, är du nöjd eller har du haft några problem? Använd debatten.

Läs även mer digitala tullar. Varför behåller de aldrig vad de lovar?

Allvarliga problem

Höj din inköp!

Grundigs RiksTV-avkodare rapporterade nyligen

ADVERT

Mest populära