All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Canal Digital tar bort kort avgift

konsument~~POS=TRUNC har länge arbetat för att göra det lättare för konsumenterna att jämföra olika TV-erbjudanden.

En av överklagandepunkterna har varit att ett antal avgifter inte har inkluderats i månadspriset, inklusive kortavgiften. Detta, enligt avdelningschefen för konsumentombudsmannen, Bente Øverli. Nu är Canal Digital skärkortskort för sina parabolkunder.

Läs även: Canal Digitals Problemavkodare

Ökar paketpris

Men det betyder inte billigare, snarare tvärtom.

Enligt Chief Information Officer Jørgen Thaule ökade faktiska priset på Norge-paketet (den billigaste kanalpaketet Canal Digital erbjuder sina satellitkunder) med 44, 50 miljoner per månad. För befintliga kunder kommer totalpriset att öka till 2 388 kronor från 1 866. För nya kunder kommer etableringskostnader att läggas till.

Oprofessionellt med högre pris

Bente Øverli är sektionschef för konsumentombudsmannen. Foto: CONSUMER OFFICE Visa mer

Konsumentombudsmannen anser inte att det är problematiskt att priset stiger.

- Vi är oroliga för att prisbilden blir lättare, så att det blir lättare för konsumenterna att jämföra och att de inte får några överraskningar när räkningen kommer, säger Øverli till DinSide.

Hon pekar på kampanjer där aktörerna annonserar med lågt månatligt pris. De finner att ett antal konsumenter tolkar månatliga priser, att det inkluderar alla kostnader, men det kan finnas ytterligare avgifter, till exempel kortavgiften.

- Att månadspriset ökar anser vi inte som ett konsumentproblem. Det är inte vår uppgift att utvärdera vad som är rätt pris på erbjudandet, säger Øverli. "Men nu får vi en enklare prisbild, det kan också bli mer konkurrens på priset.

- Vi skulle vilja se att det inte finns så många olika priselement på de olika marknaderna. Detta är ett steg i rätt riktning, avslutar Øverli.

På marknaden för ny TV? Kolla dessa kuponger!

Endast skålen

Om kortavgiften

Kortavgiften är en avgift som hittills har kommit utöver de fasta månatliga kostnaderna. Konsumentombudsmannen har sett flera säljfrämjande erbjudanden för tv-erbjudanden där ett lågt månatligt pris lyfts fram utan att kortavgiften är välskött.

- Vi förstår att konsumenterna känner lurade om de tror att de kommer att få TV-signaler till under hundra kronor när kortavgiften faktiskt kosta över 150 miljoner i månaden, säger sektionschef Bente Øverli.

Inledningsvis får endast Canal Digitals parabolkunder kortavgiften tillbaka i priset. Företaget är i dialog med konsumentombudsmannen att införa samma förändring för sina kabel-TV-kunder.

Anledningen till att det tar tid är att prissättningen för kabel-TV-kunder är lite mer komplex.

- Vi har inte lika typer av kunder, några är privatpersoner, medan andra håll det kooperativ eller bostadsrätter som står som kunder, så det är inte alltid att det är han som har dekoder som betalar, så det är med satellitkanaler.Men vi arbetar på det, säger Thaule till DinSide.

- Vi har många kunder totalt och börjar i ena änden, med de paraboliska personerna.

Canal Digital är den första som svarar på efterfrågan från konsumentombudsmannen i praktiken, men det verkar som att fler följer. Tidigare har både RiksTV och Viasat sagt att de också vill ta bort kortavgiften, och Get Works också för att nå en enklare prissättning.

- Vi hoppas att alla spelare är villiga att följa upp Canal Digitals spel så fort som möjligt. Vi antar att dessa också vill göra det lättare för befintliga och framtida kunder att förstå prisinformationen, säger Øverli.

Nu bedömer konsumentombudsmannen att det införs sanktioner för de leverantörer som inte inkluderar kortavgiften för månadsavgiften, både för satellit-tv och kabel-TV.

ADVERT

Mest populära