All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Har du flaggregler?

Du kan inte bara göra som du vill med 17 maj flaggan. Det kommer att lyftas och avfyras vid vissa tillfällen, och det kan också variera mellan olika årstider och beroende på var du bor.

Se också till att placera flaggstången så att den inte skämmer bort från grannen.

  • För att behålla din flaggstång

Advokat Elaine Syvertsen, advokatbyrån Grande & Co., betonar att flaggstången på sin egen mark måste benägna hänsyn till plats så att det inte är en olägenhet för grannar, enligt granne lag.

- I grannskapet sägs att ingen måste ha en enhet på sin egendom som är till nackdel för grannen. Det kan vara olyckligt att placera flaggstången på en hög punkt på egenskapen som gör att man stänger för att grannen, säger advokat Syvertsen.

I Norge har vi egna flaggregler. Foto: Getty Images

Läs också:

Glömde du att söka tillstånd för att bygga kommunen?

I efterklyvens namn - hur man ansöker när byggnaden redan är listad?

Det är tillåtet att hissa flaggan på alla dagar

Det finns också tydliga regler för hur flaggan ska se ut, och exakt tid när flaggan kan hissas upp och ner, som regleras av flagg lagen.

En vanlig flaggstång kan vara tre gånger så lång som flaggens längd. Pennants kan vara så lång som flaggan eller något längre, och kan hänga hela dagen.

  • Hur man gör partyfesten på 1-2-3

I Norge kan du flagga när du vill till exempel på din födelsedag. På de officiella flaggorna flaggas på alla offentliga platser i Norge, och de flesta flaggstängerna tenderar att flagga också.

En flagga som hissas på en stav bör ha en längd som är ungefär 1/3 av stången när den ligger på marken.

På horisontell stapel (av byggnader) ska flaggens längd vara ungefär hälften av stången.

Läs också:

20 smarta saker du kan använda kaffefilter för

Ett kaffefilter är briljant! Använd den för att borsta skor, som rostat bröd för snacks eller ta bort kork från vin.

Flags Times:

  • Flaggan kommer att hissas vid soluppgång och sänks vid solnedgången - men eftersom detta varierar mycket i ett land som Norge, har vi regler också.
  • Från mars till oktober lyfts inte flaggan fram till kl. 8. 00, och det kommer inte att löpa ut senare än middagstid. 21.00. Från november till februari lyfts inte flaggan fram till kl. 09. 00.
  • På vintern kommer inte flaggan att lyftas fram till middagstid. 10.00 i de tre nordligaste länen. Det är över på 15. 00.
  • Reglerna bör också gälla flaggflaggor, även om de inte specifikt nämns i flaggorna.
ADVERT

Mest populära