All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Kan jag kakel på parketten?

Du är inte absolut måste ta bort parkett, och det finns många som sätter kakel ovanpå parkett. Men det finns några bra argument, varför du borde göra det. inte .

Wood lever

För det första bör du tar bort parkett, eftersom det är ett trägolv och trä är ett levande material.

- Ett parkettgolv som är flytande kommer alltid att vara igång. När substratet rör sig, kommer kakel och skarvar snabbt att bryta upp ", säger Inge Hansen på Storeys.

Aesthetic Factor

Förutom att det finns en säkrare lösning för att ta bort parkett, är det också en estetisk anledning att göra det. Om att lägga klinker ovanpå parkett måste ha en gipsskiva från och detta kommer att bygga en del i höjd.

- Till exempel används en 6 mm gipsskiva. När du lägger höjden på plattorna får du snabbt upp till 15-16 mm. Och så stor skillnad i höjd blir inte väldigt vacker, säger Hansen.

Ta bort parketten

Den bästa lösningen är därför att ta bort parketten i området. Placera ett gipsskivor på plattan som parketten är på och vänd på den igen. På så sätt plattorna fastställs i resten av golvet, och resultatet är mycket snyggare, samtidigt som risken för sprickbildning är betydligt mindre.

ADVERT

Mest populära