All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Kan jag måla golvplattorna?

Det är möjligt att måla plattor, men många målare eller färgtillverkare vill inte gå bra för att göra det eftersom de inte kan garantera hur länge detta kommer att vara. Det kan bryta över tiden, så i många fall bör du betrakta det som en tillfällig lösning.

Om resultatet är bra eller inte, det finns också många motsättningar. Du kommer inte att få olika färger på plattorna och lederna, och många tror att kontrasten är en av anledningarna till att välja plattor.

Du skriver inte i din fråga vilket rum det här gäller, vilket också bör påverka beslutet om golvet ska målas eller inte. Om det finns mycket trafik finns det några golvfogar som inte rekommenderas eftersom färgen troligen kommer att bryta ut på grund av grus och slitage. Kakel i badrummet kan också vara svåra att måla. Bommarna i badrummet är ofta fulla av kalk- och tvålrester efter många års användning. För att färgen ska sitta, måste golvet vara försiktigt rent och du kan kämpa för att rengöra dessa leder ordentligt eftersom de är så porösa.

Men det sagt är det möjligt att måla golvplattor. Och när plattor är först målade, är tillräckligt med terrakottaplattor de "bästa" plattorna att måla, eftersom de är relativt matt och rueplattor.

Som nämnts ovan är rengöring alfa och omega när plattor ska målas. Alla rester av fett, smuts, kalk, tvål och liknande måste avlägsnas - både från plattor och leder. Det finns egna golvprodukter på marknaden som är väl lämpade för denna användning.

Alternativt kan du använda ett surt rengöringsmedel. Vissa rengöringsmedel är alkaliska, det vill säga de har ett högt pH-värde. Det kan vara fördelaktigt att tvätta med ett surt rengöringsmedel, såsom ättika, för att neutralisera detta. Vanlig 32% ättika kan blandas i förhållandet mellan vissa vinäger och fyra delar vatten för att bli en lämplig blandning. Eventuellt kan du först tvätta med klor (men aldrig bland klor och salmilack!), Och sedan med ett starkt tvättmedel med nedsatt effekt. Oavsett tvättmedel måste du tvätta noggrant och väl, skölj sedan med rent vatten.

När plattorna och leder är rena, bör plattorna slipas med ett fint sandpapper, till exempel spannmål 150 eller 180 kan terrakotta är så grov att matt slipning är inte nödvändigt, men det måste nästan se ett ännu.

När slipdamm har tagits bort, applicera en jordningsyta innan du målar med golvfärg. Du måste måla minst två lager. Wood Stones Floor Paint har så bra vidhäftning att primer inte är nödvändigt.

ADVERT

Mest populära