All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Kan jag ändra färgen på krukbordsskivan?

Körsbär är ett hårt träd, ofta med mörkbrun färg. Att träskiktet är svårt gör det svårt att få oljor och pärlor att klara sig bra in i materialet, och det kan därför vara lite skrämmande att det ser ut som något annat. Det kommer också att vara att applicera en vit pigmenterad behandling kan ge en ljusrosa färg, eftersom träet har mycket rodnad i den.

Det är kanske lättare att försöka dra bänkskivan mot mörkare färger än ljusgrå.

Backtestning

Känns som några runda rengöringsmedel.

Vi rekommenderar att du testar med antingen färgad fläck och klar olja, eller en tvåfasig pigmentering med hårdvaxolja. Testa en osynlig plats, till exempel på undersidan inuti ett skåp.

Det första du bör göra är att ta bort det mesta av din gamla behandling. Du gör det antingen genom att ta några rundor med en färg- och färgavlägsare som Liberon Stripper eller Woca Trerens.

Lakritsen finns i flera färger, inklusive en mörkgrå variant som kan användas för att dämpa de röda tonerna. Försegla sedan ytan med två lager Liberon Finishing Oil.

Fler alternativ

Steg och försegling i två steg.

Om du väljer hård vaxolja är det en bra idé att pigmentera bänken innan du oljer den. Använd till exempel Osmo dekorativt vax som finns i flera grå färger - från ljust till mörkt, och täta ytan med Topoil. Andra leverantörer har liknande system, som Woca och Alanor.

Det kan också vara ett alternativ med Woca köksartiklar. Detta är i svart färg som ger en hållbar yta där träets struktur betonas.

ADVERT

Mest populära