All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dölja skåpväggen med tapeter

De flesta av oss vill ha ett interiör som är inspirerande och personligt. Stora skåpdörrar kan ofta vara för dominerande och många vill göra dem så diskreta.

Line Norling har tapetserade sin garderob väggen och hon bar en tjock magnolia blommade papper tejpade till skåpet fronter när hon dekorerade sovrummet. Det är främst fiberförpackat eller tungt pappersförlust som passar för denna typ av tapeter.

Om du väljer ett mönster tapeter, det finns några överväganden att ta.

Har bakgrunden ett repeterande mönster, det kräver noggrannhet och planering, förklarar Line.

Skarpa kanter

Hon använde specialanpassade MDF-brädor med skarpa kanter som är fronterande. Line anser att det kan vara svårt att sätta denna typ av tapeter på dörrar med rundade kanter. Kanterna målade henne i förväg i en färg som matchade tapeten.

- Ta dörren till garderoben och lim på tapeten medan du ligger på golvet. Jag använde en tapeter där substratet applicerades på lim, vilket gjorde arbetet enklare. Därefter vände jag dörransidan ner och skar bort det överflödiga tapetet längs garderobsdörren med en skarp och skarp tapetkniv.

Robust yta

Delskärningen är början på nästa dörr så att mönstret går upp. Kom ihåg att lägga något på golvet som kan hantera tapetkniven.

Linjen berättar att hon använde baksidan av en av de andra dörrarna som stöd.

Starta nästa dörr med överskottet från föregående dörr och anpassa mönstret på nästa tapet. Så här upprepas tills alla framändar är färdiga.

Målad yta

Efteråt gick hon försiktigt över kanterna med en liten pensel och lim. Eftersom skåpen är mestadels i sovrummet målades inte de färdiga handen.

Det här rekommenderas dock om skåpen utsätts för mycket trafik, till exempel på en gång eller i huset.

Nedan hittar du förslag på tapeter som kan användas.

Skumplattor på ytor

VARIATIONER. Bakgrunden till vänster är Svärmor från svenska Lisa Bengtson, 53 cm bred, ca kr 900 pr. rulla en 10 meter, lisabengtson. se Den östra vridningen är Kokeshi, 53 cm bred, kr 795 pr. rulla en 10 meter. Banti. se Foto: PHOTO: Tillverkare

VARIATIONER II. Flamingo tapeten från Eco Studio är från Barock'n-serien, 53 cm bred, en $ 450 per. rulla en 10, 5 meter, sponsor. nej Till höger är Ribbed Gold från Danish Ferm Living, 53 cm bred, NOK 599 per. rulla en 10 meter favorit objekt. se Foto: PHOTO: Tillverkare

VARIATIONER III. Endast en från Khrôma finns i flera färger, 64 cm x 10, 5 meter, ca. kr 800 per rulle. Den rödblommiga är från samma serie, 53 cm x 10, 5 meter, borge. com Foto: FOTO: Producent

på hala underlag, kan du måla dörrarna med en heft grund innan tapetsering. Detta ger ett bättre grepp för limet och tapeten ovanpå.Det är viktigt att häftmarken torkar ordentligt innan du applicerar lim, så det kan betala för att stå och torka i två till tre dagar före tapeter. När häftklamret är torrt, är dörrarna redo för väggpapper.

Så här är TV: n ganska i vardagsrummet.

Källa: ifi. com

Läs också

Betong förlust på väggen

Animal utskrifter gör trick

Chaos var elegant

Låt dig inspireras av våra interiörbilder

ADVERT

Mest populära