All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Stuga för 1 krona?

Det skulle finnas ett slut på 1-kronans hus på Finn. nr. Det var åtminstone vad vi trodde efter att konsumentombudsmannen hade agerat och mäklarbranschen kom överens om förbudet.

Men om du tittar på fritidshus finns det fortfarande många erbjudanden på Finn.

För mäklare fortfarande använder både en miljon trick, och för att ge månatliga utgifter för hamnen bästa listorna vid sortering efter pris.

Vi har frågat ett antal mäklare och husägare om varför de har tillåtit fritidshus att ligga på språng. nej med ett pris på 1 krona.

Stitches kort

- Kan jag köpa den här för ett öre? Vi frågar Hanne Vadset Knotten i DnB NOR Real Estate Brokerage. Hon erbjuder ett fritidshus i Godøy.

KRONEBOLIGENE: DinSide följer fallet:

  • Få en villa för en krona? (Juli 06)
  • Konsumentombudsmannen: Inte okej (juli 06)
  • De verkliga 1 miljon hus
  • Slutet av 1 miljon bostäder (februari 09)
  • DinSide sätter agenda: Se hur de undrar nu (februari 09)
  • Konsumentombudsmannen följer: Detta är inte tillåtet (9 april)

- Nej Nu har du missförstått. Trots att det finns 3 miljoner prissättning kanske inte säljaren är villig att acceptera 3 miljoner pund som slutförsäljning, säger Vadset Knotten till DinSide.

- Nu är ganska poängen är att begärt pris inte kommer att sättas lägre än det lägsta försäljningspriset säljaren är villig att acceptera, att det bör finnas någon vilseledande marknadsföring.

- Den enda anledningen till att det är värt att krossa är att systemet inte tillåter öppna priser, bär Vadset Knotten.

Hon förklarar att det fanns så få jämförbara saker att skattebetalaren inte skulle bestämma marknadsvärdet, endast teknisk avgift. "Därför har vi sagt till marknaden att vi är öppna för att bjuda. Vi kunde också lägga 1 000 kr, och det gjorde vi först, säger Vadset Knotten. Men nu har hon valt att sätta ner priset till 1 krona.

Hur mycket kostar din stuga? Kolla med vår taxa kalkylator.

Saknas "Erbjudet bud"

Tom Henrik Jacobsen i Notar Real Estate håller med om att Finn. nos fält för prisavkastning är otillräckliga. Han ger en stuga med 22 bäddar, där priset är 1 krona. Han skulle hellre ha skrivit "bud önskat".

- Det är det enda alternativet vi måste se till att budrundan är helt öppen, säger Jacobsen till DinSide. Vi skriver högst upp i texten som bud önskas.

- Har det varit möjligt att skriva det (bud begärt, rött anteckning) istället för pris, skulle vi ha gjort det.

Som han ser är det det enda alternativet att fylla i 1 krona. Men det finns miljoner mellan 1 dollar och det belopp som säljaren kommer att acceptera.

- Vi hade ursprungligen en prisuppskattning på 3 750 000, men byggkostnaderna var 5, 1 miljoner, säger Jacobsen.Kabinen har slutförts sedan förra våren.

Det var då ingen ville bjuda 3, 75 miljoner att de sätter ner priset på ett öre. Kabinen säljs fortfarande inte.

Säljer du inte? Hur man tjänar pengar på din stuga?

Fokus på användarvänlighet

Försäljningschef för Finn Eiendom, Johan Fredrik Høvås, säger att Finn inte har några planer på att öppna bostadsförteckningar utan relevant prissättning.

- Vi vill ha en tjänst som är bäst för användarna, och de är angelägna om pris, säger Høvås till DinSide.

Han påpekar att när det gäller ett prisförslag är det säljare och mäklare som tilldelar ett pris och att de ansvarar för att marknadsföra fastigheten i enlighet med gällande lagar och förordningar.

Mat eller bara pengar stängt? Se hur mycket hytten kostar dig

- Inte bara mäklare

Med öppningen för privatpersoner att annonsera på Finn. Nej, det handlar också om vissa komplikationer i förhållande till lagar och förordningar. För när de som arbetar heltid med bostadsmarknader inte följer marknadsföringslagen, hur kan man förvänta sig privatpersoner att förstå att det inte är tillåtet?

- Detta var okänt för mig, säger Nils Arvid Jordal till DinSide. Han har lagt ut ett fritidshus för försäljning för ett öre, förklarar att han har valt att sätta priset på 1 öre, inspirerad av de många andra som gör detta för att få höga resultat i sökresultaten.

- Jag kan bekräfta att jag inte skulle sälja för en dollar, men naturligtvis skulle jag vilja ändra prisuppskattningen efter denna information, säger Jordal.

Högsta budet är nu 1,5 miljoner, medan det första budet mottogs var en miljon.

Läs mer: Nu kan du annonsera ditt hem online

Men inte alla som annonserar med bostäder kommer att spendera 1 dollar som rör sig på lagets kant. Vissa vill verkligen bli av med sin hytt, och även om de vill ha mest, kommer även bud bli accepterade.

Vi har samlat några av de andra, de som inte kostar 1 öre, även om det ser ut så här, i bilderna nedan.

Denna hytt skulle inte sälja för en krona, men prisförslaget har nu ändrats efter att DinSide meddelade reglerna. Högsta budet är 1, 5 miljoner. Foto: Sök. nej

- Som det visas högst upp i annonsen är "bud önskvärda". Den här funktionen är inte tillgänglig, så vi lägger prislappen för en dollar, säger Notar Broker till DinSide. Foto: Sök. nej

Denna fastighet är så unik att bonden inte skulle bestämma marknadsvärdet, endast teknisk pris. När det gäller lågprisbjudandet är mäklare skyldiga att begränsa Finn. nr. Foto: Sök. nej

Säljaren av denna egendom har faktiskt en lägre gräns på 2, 6 miljoner men han säger att de inte har satt denna summa som ett pris eftersom han vill ha mer. Priset är 2.990.000 kronor. En krona är vald för att få en bra budrundan, som skrivet ovanför prisförslaget i fältet "visa". Chefen för Eikås Hytter och Hus berättar för DinSide att detta kommer att tas bort, efter att vi har noterat marknadsföringslagen, men detta har ännu inte gjorts.Foto: Sök. nej

Inte en krona utan 12 ... Foto: Sök. nej

Ska vi tro på annonsen, är den här hytten din för 9 kronor i månaden för de närmaste 20 åren ... Foto: Finn. nej

Foto: Finn. com

ADVERT

Mest populära